Universal Island of Adventures – The Wizarding World of Harry Potter

1Universal 11

Islands of Adventure

Att vi ska besöka en av Universals två parker när vi är i Orlando är en självklarhet, likaså att valet faller på parken Islands of Adventure. Det är ju här The Wizarding World of Harry Potter finns och det är framför allt ett besök här vi längtar efter.

Vi har förbokat biljetter hemifrån och i dag är det alltså dags.

1Universal 8

Vi är uppe tidigt. Det är den första av många nöjesparker i Orlando vi ska besöka och förväntningarna är höga.

Parken har inte öppnat än när vi kommer dit så vi får hänga en stund kring entrén. Vi inte först på plats, det har redan samlats en hel del besökare.

2Harry Potter 4

När entrékassorna väl öppnar ger vi oss raskt iväg till The Wizarding World of Harry Potter som ligger längst bort i parken. Planen är att hinna med ett par åkattraktioner innan resten av människorna hinner dit.

Planen fungerar utmärkt.

Kön till åkattraktionen Harry Potter and The Forbidden Journey har ännu inte hunnit bli så lång så halva familjen sätter genast iväg till denna. Den andra halvan går och tittar i affären som säljer godis, Honeydukes. Här inne är det nästan tomt.

2harry-potter-59.jpg3Jurassic Park 52Harry Potter 102Harry Potter 202Harry Potter 32

När alla är samlade igen blir det ytterligare ett besök inne på Honeydukes. Barnen köper Bertie Botts Bönor och chokladgrodor.

2Harry Potter 372Harry Potter 40

Sen skyndar de modiga i familjen sig att åka The Dragon Challenge. Det gäller att passa på innan köerna blir för långa. Vi andra har inte lika tur när vi köar till The Hippogriff, nästan en timmes kö för några minuters varv i berg och dalbanan.

2Harry Potter 8

Vi strosar sen runt i Hogsmeade och tittar oss omkring. Området är verkligen fint uppbyggt. Här finns allt en Harry Potter-fan kan önska.

2Harry Potter 42

Vi deltar i trollstavsshowen på Ollivanders och barnen köper varsin trollstav i affären. Och så tittar vi förstås på alla skämtartiklar i Weasleys´ Wizard Wheezes. Här finns något för alla.

2Harry Potter 89a2Harry Potter 912Harry Potter 552Harry Potter 134

Nu börjar det bli ganska trångt på gatorna. Att åka fler åkattraktioner just nu känns inte aktuellt. Inte för att det finns fler, vi har provade dem alla.

2Harry Potter 110

Vi köper honungsöl i en av vagnarna istället. Sött, men gott lyder omdömet. En pumpajuice slinker också ner i väskan.

2Harry Potter 1412Harry Potter 1442Harry Potter 79

Vi skulle kunna stanna här hela dagen, men känner att vi kanske ändå borde passa på att besöka de andra områdena i parken. Nu när vi ändå är här.

Vi ger oss vidare till närliggande Jurassic Park.

3Jurassic Park 1.JPG

Vi äter nachos med ostsås till lunch och åker The Jurassic Park River Adventures.

Sen är yngste sonen sugen på att åka Pteranodon Flyers och vi köar i över en och en halv timme i stekande sol. Åkturen är över innan vi hinner blinka. Under tiden har den äldste sonen hunnit somna på en stenmur.

Nästa område är Toon Lagoon och Marvel Super Hero Island.

4Toon Lagoon 24Toon Lagoon 44toon-lagoon-26.jpg

Här tittar vi på seriefigurer och äter Ben Jerryglass. Allt runt omkring oss är färglatt och härligt. Vi stannar här en bra stund.

5Seuss Landing 6

När vi gått genom resten av parkens områden; The Cat in the Hat, Seuss Landing och The Lost Continent är vi tillbaka vid The Wizarding World of Harry Potter igen.

Vi kan inte låta bli. Det blir ett varv till där inne. Och ännu en åktur med Harry Potter and The Forbidden Journey. När åkturen är över har det hunnit mörkna.

7Kväll 1

När det börjar närma sig stängningsdags drar vi oss motvilligt mot utgången. Vi behöver definitivt mer tid, vissa områden har vi bara hunnit gå igenom.

Samtidigt som vi önskar att parken hade varit öppen längre än till klockan 18, så känner vi att vi inte riktigt orkar mer. Vi har varit i igång hela dagen och nu vill vi tillbaka till hotellet och ta det lugnt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s