Disney World Magic Kingdom

1Magic Kingdom 97

Magic Kingdom

Det finns fyra olika Disneyparker i Orlando och vi bestämmer oss för att besöka en av dessa. Valet faller på Magic Kingdom, trots att detta ska vara den park som är mest lik Disneyland Paris som vi tidigare besökt.

Biljetterna köper vi kvällen innan i Downtown Disney.

1Magic Kingdom 3

Fulla av förväntan kör vi in på parkeringen strax innan öppningsdags. Här ska inte missas en minut. Kön till entrékassorna ringlar sig lång, men när de väl öppnar går det snabbt.

Till själva parken kan vi välja om vi vill åka båt eller ta monorail, vi väljer det sistnämnda.

1Magic Kingdom 591Magic Kingdom 1401Magic Kingdom 220

Det är fullt av människor i parken och vi skyndar därför till Tomorrowland där halva familjen har siktat in sig på en efterlängtad åktur med Space Mountain. Besvikelsen är stor när det sen visar sig att den inte är likadan som den i Paris.

Vi passar också på att åka sönernas favorit, Buzz Lightyear´s Space Ranger Spin Aeroblaster, när vi ändå är i krokarna. Två gånger på raken till och med.

1Magic Kingdom 62

Vi går vidare mot Adventureland där vi åker Pirates of Caribbean, klättrar upp i Swiss Family Tree House och skrattar åt den otroligt dåliga showen i The Enchanted Tiki Room.

1Magic Kingdom 131

I Frontierland provar vi på Big Thunder Mountain Railroad för första gången och på Liberty Square åker vi ett par varv i Haunted Mansion.

1Magic Kingdom 1261Magic Kingdom 128

Vi ser Disneyfigurer uppträda framför Törnrosas slott och barnen plockar konfetti i form av Musse Pigg på marken.

1Magic Kingdom 1601Magic Kingdom 86

När det börjar dra ihop sig till paraden A Dream Come True bänkar vi oss på trottoarkanten för bästa utsikt. Det är riktigt varmt ute i dag och vi svettas där vi sitter och väntar på att paraden ska komma igång.

1Magic Kingdom 1831Magic Kingdom 190

Vi äter lunch framför slottet, tittar i affärer och shoppar julgransprydnader.

1Magic Kingdom 145

Vi avslutar med åkattraktionerna i Fantasyland, trots att det egentligen är här som köerna är som längst.

Vi åker It´s a Small World flera gånger och provar även på en ny åkattraktion, The Many Adventures of Winnie The Pooh. Sönerna köar för att få träffa Nalle Puh och Tiger och så råkar vi av misstag hamna nere hos sjöjungfrun Ariel i Ariels Grotto.

1Magic Kingdom 271Magic Kingdom 371Magic Kingdom 2431Magic Kingdom 242

Vi håller ett högt tempo hela dagen, men känner ändå inte att vi hinner med så många åkattraktioner som vi önskar. Köerna är för långa.

1Magic Kingdom 263

Det börjar närma sig stängningsdags och den avslutande fyrverkerishowen. När vi drar oss bort mot Törnrosas slott är det mörkt ute. Vi hinner nätt och jämnt hitta en ledig lucka i folkhavet innan parken släcks ner helt och hållet. Vi håller hårt i barnen. Kommer de bort lär de bli svåra att hitta i den nersläckta parken.

Fyrverkerierna imponerar stort på hela familjen.

När fyrverkerishowen är över åker vi tillbaka till parkeringen och kör de dryga tre milen tillbaka till vårt hotell i Orlando.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s