Florida – en reseberättelse (del 2): Orlando

1Orlando 10

Orlando

Efter frukost ger vi oss iväg från Fort Myers till Orlando.

Vi hittar direkt till nöjesgatan International Drive när vi kommer fram till Orlando och kör dessutom nästan rakt på vårt hotell, International Palms, där vi har bokat in oss i nio nätter.

1Hotell 13

Vi är tidiga och kan inte checka in när vi kommer fram. Vi lämnar därför resväskorna i receptionen och ger oss ut på en promenad längs gatan. Det är kallt och vi fryser en smula där vi går.

1Orlando 7

Vi går genom hela International Drive innan vi stannar till på Panda Express för lite mat. Även här verkar grönsakerna lysa med sin frånvaro.

På kvällen sätter vi oss i bilen och kör en runda i Orlando. Vi vill se var Universal ligger. I morgon är det nämligen dags för ett besök och då vill vi inte spilla någon tid på att köra runt och leta.

Vi passar också på att besöka Primary Outlet när vi ändå är i krokarna. Det blir både lite kläder till barnen och en chailatte på Starbucks.

Dag 6: Universal

I dag är det dags för resans första nöjesparksbesök och först ut är Universal och Island of Adventures.

Läs mer om besöket här: Universal Island of Adventures

Dag 7: Discovery Cove

Här går vi hårt ut redan från början med äventyr från morgon till kväll. På dagens agenda står delfinsim och lagunbad på Discovery Cove.

Läs mer om besöket här: Discovery Cove

Dag 8: Kennedy Space Center

Vi inleder morgonen vid hotellpoolen. Trots att solen skiner och det är drygt 20 grader i luften är vi i princip ensamma vid poolområdet. Det blir inga långvariga dopp, poolen är iskall. Vi njuter en stunds februarivärme på solstolarna i stället. Barnen härdar ut i poolen något längre.

Vi stannar inte så länge vid poolområdet. Efter ett par timmar ger vi upp och sätter oss i bilen och kör mot kusten.

1Hotell 31

Planen är att besöka Kennedy Space Center och titta på rymdraketer.

På väg till Cape Canaveral passerar vi hela fem vägtullar efter varandra. Knappt har vi rasslat fram lite quarters för att betala en tull, så är det dags för nästa.

1Kennedy Space Center 1

Vi parkerar bilen och beger oss till kön för att köpa biljetter. Under tiden går vi som inte köar och kikar lite på området.

1Kennedy Space Center 131Kennedy Space Center 2

Vi börjar tveka en aning när vi ser området. Intresset för rymdfärder eller rymdraketer är inte överdrivet stort hos någon i familjen. Så vad gör vi egentligen här? Vill vi egentligen det här? Vi hoppar ur den långa kön. Bestämmer oss för att gå ett varv runt området utanför och titta på rymdraketerna som här finns till allmän beskådan.

Inne i affären tittar vi på rymdmat och läser information om diverse rymdfärder. Sen är vi faktiskt nöjda. Det här känns helt rätt. Check på Kennedy Space Center.

1Kennedy Space Center 41Kennedy Space Center 171Kennedy Space Center 71Kennedy Space Center 28

Vi kör tillbaka till Orlando och äter lunch på Florida Mall. Sönerna hittar nu äntligen de Skylanders de så länge letat efter och lyckan är total.

På kvällen åker vi ner till Downtown Disney.

1Downtown Disney 2

Vi köper biljetter till morgondagens besök på Magic Kingdom och tittar i affärer.

1Downtown Disney 9

Dag 9: Magic Kingdom

Det är dags för ännu ett nöjesparksbesök, denna gång Magic Kingdom.

Läs mer om besöket här: Disney World Magic Kingdom

Dag 10: Aquatica

I dag skiner solen och även om det inte är överdrivet varmt bestämmer vi oss för att besöka Aquatica, ett badland på International Drive vars inträde ingår i våra biljetter till Discovery Cove.

1Aquatica 1

Vi tar bilen dit, givetvis. Här i USA är det inte meningen att man ska gå i onödan.

Efter att vi tagit oss igenom den något omständliga inträdesproceduren med säkerhetskontroll och allt, är vi redo att byta om och utforska det stora badlandet.

1Aquatica 11

Vi badar i vågbassängen, åker en massa olika vattenruschkanor, flyter i forsen, tittar på undervattensakvariet och har det oförskämt bra.

Aquatica är ett badland helt i vår smak.

1Aquatica 561Aquatica 24

Dag 11: SeaWorld

På dagens agenda står ett besök i den marina nöjesparken SeaWorld.

Läs mer om besöket här: SeaWorld

Dag 12: En helt oplanerad dag

Nästa dag händer inte så mycket. Inte en endaste aktivitet finns inplanerad. Det känns nästan lite konstigt. Så blir vi också rastlösa efter några timmars häng på hotellrummet.

Vi åker till Walmart och Primary Outlet och gör av med ännu lite mer av reskassan. Vi som inte ens gillar att shoppa. Det skulle man ju inte kunna tro. Problemet är bara hur vi ska få hem alla våra fynd.

En promenad längs International Drive hinner vi också med. Det blir lunch på Cici´s Pizza och plötsligt händer det. Det finns grönsaker som tillbehör. Visserligen i form av en halvvissen kålsallad, men efter nästan två veckors ofrivillig grönsaksfasta är vi inte kräsna. Inte ens barnen. Efter att vi fyllt våra skålar för tredje gången tycker vi att personalen börjar titta lite konstigt på oss.

Dag 13: Aquatica igen

I dag skiner solen och det är riktigt varmt. Vi bestämmer oss för att göra ytterligare ett besök på Aquatica.

1Aquatica 151Aquatica 40

Vi tillbringar dagen med att åka vattenruschkanor och bada i alla bassängerna.

Naturligtvis äter vi lunch på Cici´s Pizza även idag.

1Aquatica 84

Dag 14: Sista dagen

Sista dagen i Orlando fördriver vi tiden på Primary Outlet. Vi får faktiskt köpa en resväska till för att få plats med allt vi handlat.

Regnet öser ner när vi kör mot Sanford. Planet mot Island lyfter inte för än sent i kväll och vi har gott om tid.

Vi har haft en alldeles fantastisk resa och ingen av oss är särskilt sugna på att återvända till vardagen hemma i vinterkalla Sverige. Vi hade gärna stannat några veckor till och besökt ännu fler nöjesparker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s