Shanghai Disneyland

Disneyland Shanghai 3

Shanghai Disneyland blir det sjätte och sista Disneyland vi besöker. Efter detta besök har vi besökt alla världens Disneyland och kan bocka av den punkten på bucket-listan. Det är ju nästan lite galet när man tänker efter.

Vi har tre dagar i Shanghai och väderleksrapporten för dessa dagar visar risk för regn de två sista dagarna. Det vill vi ju inte riskera, så i stället väljer vi veckans absolut varmaste dag för vårt besök.

Strålande solsken och uppemot 30 grader får vi alltså räkna med denna dag.

Disneyland Shanghai 29

Metron går hela vägen ut till Shanghai Disney Resort i Pudong. Ett byte och en tågutrymning senare är vi framme vid entrén strax innan de öppnar.

Trots att det bara är torsdag och därmed inte ”peak-dag” är det redan fullt av människor vid entrén. Faktiskt fler människor än vi någonsin sett vid något Disneyland.

Vi får köa en stund till säkerhetskontrollen, men kan köpa våra inträdesbiljetter direkt.

Inträdet kostar 1700 kr för tre personer, vilket faktiskt är väldigt prisvärt jämfört med vad våra tidigare Disneylandsbesök kostat.

Disneyland Shanghai 40

Shanghai Disneyland är indelat i sju områden; Tomorrowland, Toy Story Land, Mickey Avenue, Adventure Isle, Fantasy Land, Gardens of Imagination och Treasure Cove.

Vissa av dem är bekanta sen innan, medan vissa är helt nya för oss.

Tomorrowland

Vi gör som vi brukar när vi kommer in i en nöjespark. Sätter av i full fart mot de mest åtråvärda attraktionerna för att slippa köa så här i början av dagen.

Planen som alltid fungerat tidigare fungerar dock inte denna gång. Det är redan fullt av människor överallt i parken och köerna ringlar sig långa till alla attraktioner.

Vi ägnar således vår första timme till att stå i kö till Buzz Lightyear Planet Rescue.

Disneyland Shanghai 44Disneyland Shanghai 54

När vi är klara med denna går vi vidare till Toy Story Land. Här finns dock inget som intresserar oss, så vi fortsätter vidare mot Fantasyland.

Fantasyland

Vi inser redan att vi inte kommer att hinna med så många attraktioner som vi brukar. Köerna är helt enkelt för långa. Men också för att det inte finns lika många attraktioner här som vi är vana vid från andra Disneyland.

Vid Alice in Wonderland Maze är det ingen kö så vi går ett varv inne i den fina labyrinten.

Disneyland Shanghai 72Disneyland Shanghai 80Disneyland Shanghai 82Disneyland Shanghai 98

Vi fortsätter sen genom parken. Bestämmer oss för att titta igenom alla områden först för att se vad som mer kan tänkas vara värt att köa för.

Disneyland Shanghai 115

Mickey Avenue

När vi kommer till Mickey Avenue, gatan som brukar som kallas för Main Street på andra Disneyland, upptäcker vi att kön för att posera med Piff och Puff inte är så lång.

Att posera med minst en Disneyfigur när man är på Disneyland är nämligen obligatoriskt i vår familj. Oavsett hur gammal man är. Vid tidigare besök har barnen ställt upp på detta. Nu är dock sonen en aning skeptisk. Ska han posera med Piff och Puff så får minsann hans föräldrar också ställa upp.

En timme senare är vi klara med vårt uppdrag och kan gå vidare.

Disneyland Shanghai 147Vissa i kön gick verkligen all-in på Piff och Puff

Disneyland Shanghai 162

Det blir en tur med The Pirates of the Caribbean Battle for the Sunken Treaure i Treasury Cove innan det är dags för lite lunch.

Sonen slår till på en köttbit och vi på varsin majskolv. Vi avnjuter härligheten på gräsmattan i en liten park.

Disneyland Shanghai 131Disneyland Shanghai 132

Sonen önskar nu åka Seven Dwarfs Mine Train, så i stekande sol tillbringar vi nästan två timmar i kö för en åktur som bara tar någon minut.

Denna uppoffring kräver förstås sin dyr-glass, men innan dess passar vi på att ta ett varv i Hunny Pot Spin eftersom det inte är så lång kö till denna.

Disneyland Shanghai 234

Resten av dagen ägnar vi sen åt att titta in i Törnrosas slott och besöka de vackra omgivningarna i Gardens of Imagination.

Disneyland Shanghai 257Inne i Törnrosas slott

Disneyland Shanghai 256Disneyland Shanghai 196Gardens of Imagination

Disneyland Shanghai 190Disneyland Shanghai 193

Vi ägnar sen ytterligare en timme i kö till Peter Pan´s Flight, en attraktion som för övrigt uppgraderats en aning jämfört med andra Disneyland.

Disneyland Shanghai 259

Det visar sig också att vi för första gången missar paraden, för trots att vi verkligen försökt hitta information om när den går har vi inte lyckats. Allt står på kinesiska.

Vi kommer precis lagom för att se den sista vagnen rulla iväg. Men det gör inte så mycket. En sittplats vid trottoarkanten hade säkert krävt en eller två timmars väntan i gassande sol. Inget vi hade haft lust med. Intalar vi oss i alla fall.

Disneyland Shanghai 284

Vi avslutar i stället med ännu ett varv i The Pirates of the Caribbean Battle for the Sunken Treaure. En attraktion som även den uppgraderats jämfört med övriga Disneyland.

Den blir vår favoritattraktion för dagen.

Totalt hinner vi med 8 attraktioner, vilket faktiskt är några fler än vi räknat med. Så vi är mer än nöjda, speciellt med tanke på hur många besökare här är denna dag. Hur det ser ut under helgen vågar vi inte tänka på.

Disneyland Shanghai 275Disneyland Shanghai 286

Egentligen vill vi stanna till kvällens parad eller fyrverkeri, vi är osäkra på vilket. Vi vet inte heller riktigt hur dags det är. Och vi är trötta och varma. Och inte det minsta sugna på att trängas med alla tusentals människor som sen ska lämna parken på samma gång vid stängningsdags.

Så vi tackar för oss redan vid 18.30-tiden, lämnar parken och beger oss ner till metron.

Disneyland Shanghai 299

Vi har haft en riktigt härlig dag i parken, så som vi alltid brukar.

Men kanske är det här ändå sämsta parkbesöket för oss. Om det beror på att Shanghai Disneyland är den park som har minst åkattraktioner eller att det var alldeles för mycket människor eller för att vi egentligen ganska nyligen besökte Disneyland i Los Angeles vet vi inte riktigt. Kanske är vi helt enkelt lite bortskämt mätta på Disneyland just nu.

Nu blir det inga fler Disneylandsbesök för oss. Åtminstone inte på många år.

Disneyland Shanghai 300Hej då Disneyland och tack för allt!

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s