London – The making of Harry Potter

2HarryPotter1

Det är vår första dag på Londonresan och vi börjar med ett mycket efterlängtat besök på The Warnes Bros Studio och The Making of Harry Potter.

Vi har köpt inträdesbiljetterna hemifrån och vi betalar drygt 1400 kr för fem personer.

1Resa3

Vi bor i East Croydon och det kräver några tågbyten innan vi hamnar i Watford Junction där vi kan ta en shuttlebuss direkt till studion.

Vi är framme strax efter klockan 10 och vi har fått slottid klockan 12. Det finns alltså gott om tid att gå omkring och titta i affären med alla Harry Pottersaker. När vi väl lämnar affären har barnen redan hunnit bestämma sig för vad de ska köpa för sina sparpengar innan vi åker härifrån.

Vi går tillbaka till entrén. Den är i sig som ett litet museum med Harry Potterkuriosa.

3Entréhall1

Sen ställer vi oss i kön till insläppet. Lika bra det, något annat har vi inte att göra den tid som är kvar tills det är vår tur. Det gör vi rätt i visar det sig, vi kommer med ett tidigare insläpp.

Nu börjar äventyret!

3Entréhall9

Turen inleds med en gemensam introduktion och en kort film om hur allt började när Harry Potterböckerna kom till.

Sen släpps vi fria på egen hand i den stora salen där alla Hogwarts matsalsscener har filmats. Där stannar vi förstås en lång stund. Vi hade kunnat stanna ännu längre, men när nästa gäng kommer blir det trångt.

Vi går vidare.

4Matsalen14Matsalen10

Vi betar sen av sevärdheterna i rask takt. Gryffindors sovrum, Snapes trolldryckskällare, Dumbledores kontor och mycket, mycket mer.

10Snapes rum410Snapes rum216Quidditch18Umbridges kontor3

Vi har så bråttom, så bråttom. Varför vet vi inte, vi har ingen tid att passa. Vi kan stanna precis så länge vill. Åtminstone tills de stänger.

Men vi är ivriga att titta på nästa sevärdhet. Och nästa. Så snart har vi passerat den första delen och kommer ut på gården utanför.

19Privet Drive19Privet Drive3Hallå, är det någon hemma?

Vi köper honungsöl, hänger i den lila nattbussen och poserar på Hogwartsbron. Nu drar vi ner på tempot något, vi börjar inse att vi förmodligen aldrig kommer att komma tillbaka hit.

21Nattbussen324Hogwartsbron2

När vi känner oss klara med utsidan går vi in igen. Denna gång besöker vi platsen där många scener från Hogsmeade spelades in.

30Diagongränden230Diagongränden4

Det visas mer filmrekvisita och så får vi se själva slottet som användes på olika sätt när scenerna från Hogwarts spelades in.

29Aragog31Hogwart31Hogwart231Hogwart6

Ett besök i Ollivanders trollstavsbutik och sen är vi ute i affären igen.

Även om vi spenderar över tre timmar på The Making of Harry Potter känner vi att vi kanske har haft lite väl bråttom, åtminstone i den första delen av studion.

33shop2.jpg

Nu vill vi ju egentligen vända tillbaka och ta ett varv till. I ett lite lugnare tempo.

Men tiden är knapp och London lockar, så efter att barnen inhandlat mössor, vantar och lite annat smått och gott hoppar vi på alla bussar och tåg och tar oss vidare in till Oxford Street.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s