Hong Kong Disneyland

1Disneyland10

Hong Kong Disneyland

Det är inget att hymla med. Vi har barnasinnet kvar. Vi gillar alla Disneyland, det spelar ingen roll hur gamla vi är eller blir. Alltså måste vi förstås besöka även Hong Kong Disneyland. Även om vi varit på flera Disneyland tidigare och de tenderar att se likadana ut.

Vi har förbokat biljetter hemifrån, men har frihet att själv välja vilken dag vi vill besöka parken, vilket passar oss perfekt eftersom vi redan stuvat om rätt rejält i våra planer. Så vill vi ju ha fint väder också. Lagom varmt och förstås inget regn.

Väderleksprognosen ser ut att infria våra önskemål så i dag är det alltså dags.

1Disneyland7

Vi tar tunnelbanan ut till parken som ligger på Lantau Island. Två byten blir det, men vi hamnar i princip direkt vid entren.

1Disneyland171Disneyland671Disneyland68

Vi är inne strax efter att parken öppnat och beger oss direkt till området Grizzly Gulch, ett område som inte finns i de parker vi tidigare besökt.

Det blir ett åk med Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars. Det är inga köer alls och vi blir så exalterade att vi åker den två gånger på raken.

1Disneyland221Disneyland27

Bredvid ligger Mystic Point, även detta ett nytt område för oss. Det är inte så stort, men ett besök i Mystic Manor tar vi oss tid till.

1Disneyland29

Vi går vidare till angränsande Toy Story Land, ett område som definitivt skulle ha slagit högre i popularitet under framför allt sönernas småbarnsår. Nu stannar vi inte så länge just här, även om området för all del är riktigt färgglatt och trevligt.

Barnen tar ett par varv med Slinky Dog Spin innan vi går vidare.

1Disneyland32

Vid Toy Soldier Parachute Drop stannar vi också till för ett åk. Även denna attraktion är en ny bekantskap för oss. I denna hittar vi i princip bara ungdomar, så visst finns det något för alla även här.

1Disneyland351Disneyland331Disneyland43

Vi strosar sen genom de olika områdena.

Här finns välbekanta Fantasyland, Tomorrowland, Adventureland och Main Street U.S.A.

Många av attraktionerna känner vi igen sedan tidigare. Hong Kong Disneyland är visserligen mycket mindre än de andra Disneyparkerna vi tidigare besökt, men ger ändå samma känsla tycker vi.

1Disneyland991Disneyland1311Disneyland1051Disneyland64

Vi åker karuseller så det står det härliga till. De långa köerna lyser med sin frånvaro för första gången denna resa och vi känner att valet att åka hit en vardag är helt rätt.

Vi åker It´s a Small World två gånger, besöker Stitch Encounter och barnen tar ett varv i Mad Hatters Teacups. En promeand i Fairy Tale Forest och ett besök på Mickey´s PhilharMagic hinner vi också med.

Barnen åker även Hyperspace Mountain och då letar de efter påskägg som ligger gömda lite varstans i parken.

1Disneyland491Disneyland51Fairy Tale Forest

1Disneyland551Disneyland731Disneyland831Disneyland761Disneyland82

Efter ett par timmar i parken bänkar vi oss längs vägkanten för att titta på paraden Flight Of Fantasy. Solen strålar från en klarblå himmel och det är riktigt varmt där vi sitter och tittar på paraden.

1Disneyland1401Disneyland1511Disneyland127

Vi har en härlig dag i parken och först efter kvällsparaden Disney Paint the Night lämnar vi parken för att ta tunnelbanan hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s