Ås till åsleden etapp 2, Hålebäck – Krika skog

SL3 etapp 2 38

Det är ännu en vacker majdag och vi är snart på plats på parkeringen nära vindskyddet i Hålebäck där vi avslutade vår vandring förra veckan.

I dag har vi också lyckats locka med oss båda sönerna. Om det är vandringen eller den  utlovade mjukglassen efter avslutad vandring som lockar är dock lite otydligt. Men huvudsaken är att ungdomarna kommer ut en stund i friska luften.

SL3 etapp 2 6

Vi vandrar förbi vindskyddet och svänger in mot skogen. Snart kommer vi fram till en grusväg som leder ner från åsen. Härifrån har vi utsikt över hela slätten.

SL3 etapp 2 11

Leden fortsätter på lättvandrade grusvägar förbi gårdar och små byar som Magleby och Körslätt.

På en bit av sträckan upphör Skåneledens markeringar, precis som vi fått information om på hemsidan. Det är dock bara att fortsätta längs vägen och efter ett tag dyker markeringarna upp igen.

SL3 etapp 2 20SL3 etapp 2 36

Det blir ett par kilometer landsvägsvandring innan leden åter tar oss in i skogen.

SL3 etapp 2 47SL3 etapp 2 53

När vi kommer in i skogen blir det fika på en stubbe innan vi fortsätter mot Klöva Hallar.

SL3 etapp 2 86SL3 etapp 2 140SL3 etapp 2 89

Vi vandrar åter uppför åsen och våra ansträngningar belönas med en härlig utsikt över skogen nedanför. Bokarnas nyutslagna ljusgröna löv bildar ett lysande tak ovanför oss och vi är överens om att maj måste vara den absolut bästa månaden att vandra genom en bokskog som denna.

SL3 etapp 2 108

Efter ett par kilometer på åsen svänger vi in mot Krika skog som är vårt slutmål för dagen. Parkeringen är full av bilar och alla vindskydd är upptagna så vi får äta vår medhavda lunch en bit in i skogen.

SL3 etapp 2 144Rädd för mig? Jag som är så söt (och lååång)!

Vi vänder sen tillbaka. Hinner en liten bit, sen kommer förstås en lång snok slingrande i full fart precis framför mina fötter. Denna del av Skåneleden verkar onekligen bjuda på många möjligheter att bearbeta min ormfobi. Men än är det en bit kvar.

Dagens vandring tar ca 7 timmar och slutar på 25 km.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s