Dalby Söderskog Nationalpark – Bökebäcksslingan

DSC_0302

Trots att vi bor relativt nära Dalby Söderskog Nationalpark är detta en nationalpark vi aldrig tidigare besökt.

Egentligen har vi inte tänkt svänga inom nationalparken denna lördag trots att vi befinner oss blott ett par kilometer därifrån. För planen är redan att göra ett besök lite längre fram i vår. När bokarna lyser ljusgröna och vårblommorna blommar.

Men lite nyfikna är vi ju på Sveriges (och Europas) minsta nationalpark så det tar inte lång stund innan vi bestämmer oss för att ta oss en liten titt på vad som komma skall lite längre fram i vår.

DSC_0314

Vi är inte ensamma i nationalparken, men någon större trängsel är det inte tal om. I alla fall inte om man jämför med närliggande Skryllegården där vi precis kommer ifrån.

DSC_0292

Eftersom vi precis avslutat en 5-timmarsvandring på Skåneleden nöjer vi oss nu med den kortaste av nationalparkens två slingor; Bökebäcksslingan.

DSC_0313

Den blott 600 m långa slingan tar oss ingen lång stund att vandra och bjuder inte på några större sensationer. Åtminstone inte i dag.

Vi är snart tillbaka vid parkeringen igen.

DSC_0296DSC_0297DSC_0301DSC_0304

En gråmulen dag i tidiga mars utgör inte den bästa tidpunkten för ett besök i denna nationalpark, det kan vi ju inte påstå. Även om det förstås alltid är skönt att komma ut i skogen.

DSC_0308

På Sveriges Nationalparkers hemsida läser vi att:

Dalby Söderskog är lövskogslunden framför andra på den bördiga skånska slätten. En ädellövsskog av ovanligt slag med storartad vårblomning, massiv sommargrönska och intensiv fågelsång.

Med det sagt så ser vi framemot vårt nästa besök senare i vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s