Öresundsleden etapp 16, Spillepeng – Malmö

DSC_0455

Vi är tillbaka vid Malmö Centralstation för att påbörja vår vandring längs Öresundsledens etapp 16.

Det blir en rask vandring till Spillepengs fritidsområde där etappen börjar. Här har vi varit tidigare under vår vandring på Öresundsleden och det lilla vi såg av detta fritidsområde då gjorde inget större intryck trots att det var sommar. Inte för att det känns så mycket roligare nu, men med tanke på hur resten av etappen ser ut måste Spillepeng nog ändå klassas som denna etapps höjdpunkt.

Det här är nämligen enda chansen att få se någon form av växtlighet och natur. Även om november nu har länsat de flesta träden på sina löv och hela området är inbakat i en grådassig färgskala.

DSC_0429DSC_0425

Himlen är grå och benen börjar bli trötta efter förra etappens vandring. Ett års Skåneledsuppehåll har satt sina spår, vandringsformen är inte på topp. Eller så beror det på all asfaltsvandring vi ägnat oss åt under dagen. Vad vet vi.

Så det får helt enkelt bli en kanelbullepaus vid första bästa bänk för att få lite förnyad energi.

DSC_0436

Dagens enda uppförsbacke tar oss sen upp på Spillepengs kullar. Utsikten över Burlövs industriområde kickar inte igång någon större entusiasm, inte heller utsikten över avfallsstationen Sysav, trots den fina speglingen i ån.

DSC_0446DSC_0441DSC_0448DSC_0450DSC_0418

Men trots allt känns det trist att lämna Spillepeng för nu är det asfaltsvandring som gäller hela vägen in till Malmö. Med enbart industrier av olika slag som sällskap.

DSC_0417DSC_0462DSC_0415DSC_0468

Vi som nu längtar tillbaka till bilen tröstar oss med att det åtminstone går att hålla ett riktigt raskt tempo. Vår parkeringstid går ut klockan 16 och vi ser helst att vi slipper förlänga den. De 175 kronor vi redan betalat räcker mer än väl tycker vi.

Dessutom börjar det att mörkna och att vandra omkring i Malmös industriområden i mörker undviker vi gärna.

DSC_0478

Snart ser vi Malmö Central och nu fortsätter vandringen längs kanalen. Faktiskt en av de trevligare sträckorna under denna annars så tråkiga etapp.

DSC_0481DSC_0482DSC_0499DSC_0502DSC_0503DSC_0407DSC_0505DSC_0508DSC_0504

När vi kommer tillbaka har vi vandrat knappt 28 km (både etapp 15 och 16 fram och tillbaka) och det har tagit oss drygt 6 timmar inklusive alla pauser. Så kanske är vi inte i så dålig vandringsform trots allt.

Den här etappen korar vi till Skåneledens absolut tristaste! Utan konkurrens. Av alla delleder vi någonsin vandrat – och vi har snart vandrat alla – är det här den absolut tråkigaste etappen någonsin. Och vi har svårt att se hur någon etapp i framtiden ska kunna utkonkurrera denna från bottenplaceringen.

Här finns absolut inget att erbjuda mer än asfalt och industrier. Vi gissar att denna etapp enbart finns till för att koppla ihop Burlöv med Malmö vandringsmässigt.

Så hit kommer vi absolut inte igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s