Öresundsleden etapp 17, Malmö – Limhamn

DSC_1205

Nu kan vi inte vänta längre, nu kickar vi igång årets Skåneledsvandring.

Vi har ett par etapper kvar på Öresundsleden som vi hoppas kunna avverka innan sommaren. Helt klar med delleden ser vi dock inte ut att bli, det saknas fortfarande en etapp innan målgång kan ske i Trelleborg. Men vem vet, kanske är den på gång?

Det är en riktigt solig lördagsmorgon när vi styr kosan mot den svindyra parkeringsplatsen vid Malmö Central.

Innan vi sätter igång med dagens vandring måste vi förstås fylla på matsäcken med godsaker från St. Jakobs stenugnsbageri. För säkerhets skull tjuvstartar vi direkt med den goda baguetten. Så att vi orkar vandra.

DSC_1095

Tydliga orangea markeringar visar oss sen vägen ut mot Västra Hamnen.

DSC_1098DSC_1101DSC_1104DSC_1109

Allt går som en dans. Leden är lättvandrad och kantad med trevliga stadsvyer. Inget att klaga på en vacker dag som denna.

Tills vi kommer till Dockan Marina i Västra hamnen. Här försvinner de orangea markeringarna in i ett byggarbete och går sen inte att finna, trots att vi tycker oss leta riktigt noga.

Men eftersom vi är helt övertygade om att leden förstås måste gå förbi Malmös mest kända byggnad – Turning Torso – och denna vridna skapelse befinner sig framför oss styr vi stegen dit. Här kommer vi säkert hitta nya orangea markeringar tänker vi.

DSC_1113DSC_1117Hit ska vi nog… inte

DSC_1124Turning Torso

DSC_1129

Väl framme vid Turning Torso ser vi oss omkring, men inte en endast ledmarkering står att finna. Det är bara att ge upp och googla fram etappkartan på Skåneledens hemsida.

Kartan leder oss ner mot havet och snart dyker ledmarkeringarna upp igen.

DSC_1138

Leden fortsätter sen vidare längs strandkanten.

Solen skiner visserligen, men gårdagens Otto-storm verkar inte helt ha gett med sig. Det är riktigt friska vindar som viner och som nästan får oss att tappa andan där vi går.

DSC_1148DSC_1149DSC_1150Öresundsbron

DSC_1154

Innan vi påbörjar vår vandring längs Ribersborgsstranden svänger vi in mot kallbadhuset för att ta oss en titt på den gamla byggnaden från 1800-talet.

DSC_1161DSC_1165Övergångsställe

DSC_1169DSC_1177Kallbadhuset

DSC_1185

Vi fortsätter sen vår väg mot Limhamn.

Trots att det är en ordentligt blåsig förmiddag är det gott om andra människor ute. Vi får dela strandpromenaden med både cyklister, joggare och en och annan hundägare. Men något annat är väl knappast att vänta när man vandrar i storstan. Och inte heller något som stör även om vi vanligtvis föredrar lite lugnare omgivningar när vi är ute och vandrar.

DSC_1187DSC_1189Vårtecken!

DSC_1195

Vi passerar en liten skog innan vi kommer fram till de färgglada fiskehoddorna i Limhamn.

Här stannar vi till en stund innan vi fortsätter vidare mot fiskehamnen.

DSC_1204DSC_1200DSC_1210Ön i Limhamn

När vi är framme vid de stora silosarna och den gamla Dragörsterminalen tror vi oss ha nått etappens slutmål. Riktigt säkra kan vi förstås inte vara eftersom det ännu inte har kommit upp några avståndsskyltar. Men här finns i alla fall en parkeringsplats att ställa bilen på när det är dags att vandra nästa etapp.

DSC_1214

Vi vänder tillbaka mot fiskehytterna. Här hittar vi ett picknickbord som vi dukar upp vår medhavda matsäck på. Äntligen dags att hugga in på våfflorna och kanelsnäckorna.

När vi fikat färdigt vandrar vi tillbaka till Malmö igen. Även om vi nu hittar flera av de ledmarkeringar vi saknade på vägen hit tar det ändå stopp igen efter ett tag. Det tar en stund innan vi till slut hittar markeringarna vid Dockan Marina igen.

Dagens vandring slutar på 19 km och tar oss drygt 4 ½ timme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s