Causeway Coastal Route – Carrick-a-Rede Rope Bridge

4Dunluce Castle 3

Efter besöket på Giant´s Causeway bär färden vidare längs Causeway Coastal Route, en totalt 19 mil lång kustväg som förbinder Londonderry med Belfast.

Dunluce Castle

Vi stannar till vid utsikten över det medeltida slottet Dunluce Castle utanför Bushmills.

4Dunluce Castle 2Dunluce Castle

4Dunluce Castle 84Dunluce Castle 10

Utsikten längs kusten är riktigt vacker trots att det är en aning grått ute. Vi är förvånade över att vi slipper det berömda regnet. Inte en droppe har fallit på oss sen vi anlände Dublin i går kväll. Det känns tacksamt en dag som denna.

7Causeway Coastal Road 47Causeway Coastal Road 07Causeway Coastal Road 7Ballintoy

Carrick-a-Rede Rope Bridge

Nästa längre stopp är Carrick-a-Rede Rope Bridge nära byn Ballintoy. Här ska vi vandra över den smala repbro som förbinder fastlandet med den lilla ön Carrick.

DSC_0228

Även här får vi en och en halv timme till vårt förfogande. Det är en kilometer att gå från parkeringsplatsen i Carrick-a-Rede till repbron så vi sätter iväg direkt. Eftersom vi har fått våra biljetter på bussen kan vi nu gå förbi den långa kön och påbörja vår vandring längs vackra Larrybane Bay.

DSC_0241

Utsikten över bukten är riktigt härlig och även om vi skyndar på stegen försöker vi hinna med att njuta av utsikten över klipporna som stupar rakt ner i havet.

DSC_0304

Framme vid bron är det kö. Endast åtta personer åt gången släpps på den lilla bron. Vi behöver dock inte vänta så länge, det blir snart vår tur att gå över bron.

DSC_0295Carrick-a-Rede Rope Bridge

DSC_0246

Det här är ingen gångtur man avnjuter långsamt och känner in. Stannar man en sekund för länge uppmanar kvinnan på andra sidan en att trampa på. Det är många som ska hinna över.

DSC_0257

Så hur känns det då att gå på denna ökända bro? Inte så mycket faktiskt. Trots att det blåser en hel del märker vi inget av det när vi går över bron. Bron är stadigt förankrad med rep och vajrar och gungar inte till något nämnvärt. Lider man inte av en extrem höjdskräck är det inga som helst problem att passera över.

DSC_0258

Vi stannar inte så länge på andra sidan. Dels för att det inte finns så mycket att se på den lilla ön, dels för att vår tid här är begränsad och nu måste vi verkligen hitta något att äta.

DSC_0280DSC_0281

Vi tar omvägen via utkiksplatsen när vi går tillbaka. Nu har det kommit fler människor och kön till bron ringlar sig lång.

Vi går i långsammare tempo tillbaka. Vi vill hinna ta in den vackra utsikten. Hälsa på fåren som betar i hagarna bredvid. Stå en stund och blicka ut över bukten och de små öarna Sheep Island och Stackaboy.

DSC_0297DSC_0896DSC_0916DSC_0315

Vi hinner med varsin scones och en kopp varm choklad när vi kommer tillbaka till parkeringen. Vår föräldrapopuläritet stiger lite, men än är det en bra bit kvar till toppen. Det här är ingen utflykt som faller sönerna i smaken.

8Carrick-a-Rede Rope Bridge 71

När alla är på plats i bussen igen kör vi vidare längs kusten.

9Causeway Coastal Route 39Causeway Coastal Route 49Causeway Coastal Route 6

Cushendun

I den lilla byn Cushendun stannar vi till igen och kliver ur bussen.

10Cushendun 1

Cushendun är en mysig liten by med pastellfärgade hus längs strandkanten. Vi har dock inte heller här någon längre tid att gå omkring och ta in omgivningen. Tjugo minuter är det som gäller och vi trampar på. Även denna gång.

10Cushendun 610Cushendun 21

Målet är grottorna där ännu en scen i Games of Thrones har spelats in. Vi kliver snabbt in i den lilla grottan. Lika snabbt kliver vi ur och beger oss tillbaka till den väntande bussen.

10Cushendun 16

Nu börjar även resten av familjens intresse svikta en aning. Vi är frusna, kalla och lite less på att behöva stressa oss igenom vartenda stopp. Även om vi förstås förstår varför. Det är mycket som ska hinnas med under dagen och det är ju delvis därför vi bokat just denna tur.

Nu återstår bara ett besök i Nordirlands huvudstad Belfast innan vi styr kosan tillbaka till Irland och Dublin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s