Kust till kustleden etapp 14, Koarp – Brammarp

DSC_0610

Vårt vandringsuppehåll på några veckor blev visst till några månader. Ett par resor, en bergsbestigning och livet i allmänhet kom emellan och så helt plötsligt har det redan hunnit bli mitten av september.

Så någon målgång på Kust till kustleden lär det inte bli i höst som planerat. Men det gör inte så mycket. Vi har ingen brådska.

DSC_0672

I dag är det dock dags igen. Väderprognosen lovar sol och 15 grader så vi stuvar in hunden i bilen och kör till vindskyddet i Koarp där vi avslutade vår vandring sist.

När vi kommer fram är det fullt av människor. Det verkar vara fler än vi som är sugna på vandring. Det är trevligt tycker vi.

Tanken är att i dag vandra nästan hela etapp 14, men att spara ett par kilometer till nästa gång. Någon 3-milavandring finns således inte med i dagens planer.

DSC_0584

Vi ger oss in i en liten hage och kommer därefter ut på en bred grusväg.

DSC_0591

Leden fortsätter sen på breda grusvägar genom skogen. Det är en väldigt enkel vandring och vi håller därför ett raskt tempo.

Vandring i skog så här på sensommaren är egentligen ganska tråkigt jämfört med andra årstider. Träden är visserligen gröna, men blommorna har till stor del vissnat och allt har samma gröna färg, vilket gör det en smula enformigt.

Vi längtar till hösten.

DSC_0670Det gäller att se till så man inte hamnar på fel led!

DSC_0595DSC_0596DSC_0602Vi nallade några äpplen, men de var alldeles för beska

DSC_0609

DSC_0608

Vandringen fortsätter vidare in på mindre stigar. Det är ganska blött på sina ställen, men lite här och var finns spänger att vandra på, dock är de inte särskilt väl underhållna.

DSC_0613DSC_0616

Efter en mils vandring är det dags för en fikapaus.

Vi slår oss ner på några stubbar vid ett kalhygge. Ett sådant där typiskt ställe där vi brukar träffa på ormar. Nu har jag blivit lovad att alla eventuella ormar ska ha gått och lagt sig inför vintern, något jag dock inte riktigt tror på. Men de håller sig åtminstone borta denna dag.

DSC_0618Jag vill också fika!

DSC_0621

När vi närmar oss Ekereds naturreservat tar leden oss återigen ut på breda grusvägar.

Klockan har inte hunnit bli så mycket och benen känns fortfarande förvånansvärt pigga så vi bestämmer oss för att vandra hela etappen i ett sträck. Även om det innebär att vandringsrekord kommer slås i dag!

DSC_0624DSC_0627DSC_0631DSC_0632DSC_0634DSC_0640DSC_0642DSC_0646

Vi vandrar vidare in i Båstads kommun. Här svänger leden av mot vindskyddet som ligger ytterligare 500 meter in i skogen.

I vindskyddet äter vi vår medhavda lunch innan det är dags att vandra tillbaka till Koarp.

DSC_0652Vindskyddet i Brammarp

DSC_0654DSC_0657DSC_0658

Vi håller samma höga tempo tillbaka.

DSC_0664DSC_0666DSC_0668

Dagens vandring slutar på 35,5 km och tar oss drygt 7 ½ timme.

Det här är en etapp som vi inte tycker gör något större väsen av sig. Avsaknad av bebyggelse eller något annat som bryter av gör att vi upplever den som gansk enformig. Kanske gör den sig bättre när löven börjar skifta i höstfärger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s