Ocean Park Hong Kong

1OceanPark107

Efter frukost bär det av med tunnelbanan till Admiralty där vi ska ta buss 629 till Ocean Park. Det är väl skyltat på stationen och vi kommer direkt upp till bussarna. Bussresan tar en dryg halvtimme.

Ocean Park

Ocean Park är en temapark som är indelad i två områden, The Waterfront och The Summit. Mellan dessa två områden går en linbana som ingår i entrépriset.

1OceanPark

När vi kommer fram har parken ännu inte öppnat. Vi ställer oss i kön vid entrén och väntar. Än så länge har inte så många människor kommit och vi har lärt oss att de asiatiska turisterna inte verkar komma igång förrän efter lunch. Det passar oss perfekt.

När klockan är tio, eller strax därefter, släpps vi in. Tid verkar inte vara så noga här vilket kanske inte direkt passar vårt svenska hålla-tiden-tänk.

1OceanPark5

Vi går direkt till The Great Panda Adventure som ligger i The Waterfront. Hit går vi för att titta på jättepandorna Li Li och Yang Yang, helst innan alla andra människor hinner fram för att göra detsamma.

Vi har tur. Vi är till en början helt ensamma där inne. Pandorna lufsar omkring och sätter sig sen en stund och mumsar på lite bambukvistar. Det är lugnt och skönt och vi stannar nästan en halvtimme.

Att få se livs levande pandor har länge stått på vår bucket-list.

1OceanPark28

1OceanPark38Hmm, vilken kvist ser godast ut?

1OceanPark311OceanPark211OceanPark431OceanPark48

The Summit

Vi tar sen linbanan upp till The Summit där de flesta av åkattraktionerna finns.

De modiga i familjen klarar snabbt av åkattraktioner som Hair Raiser och Dragon Fly, medan de mindre modiga äter dyr glass och tittar på utsikten. Vi tittar på hajar, maneter och grodor i Sharks Mystique, SeaJelly Spectacular och Expedition Trail. Vi åker The Rapids och blir rejält blöta och vi gör sen flera misslyckade försök att vinna stora gosedjur på Marine Worlds Game Zone (hur vi hade tänkt frakta hem dessa om vi hade vunnit är oklart).

1OceanPark521OceanPark531OceanPark601OceanPark661OceanPark721OceanPark971OceanPark981OceanPark1111OceanPark1151OceanPark109

The Waterfront

Efter lunch kommer alla andra besökare och nu blir det fullt i parken. Vi tar linbanan tillbaka ner till Waterfront. Givetvis är detta inget man bara gör så där rakt av. En dryg timme i kö väntar oss innan vi kommer på linbanan, men vid det här laget är vi luttrade köare.

Väl nere på Waterfront bestämmer vi oss för att göra ett snabbt besök inne hos pandorna igen innan vi åker hem.

Där inne är nu fullt av människor och det springs och skriks trots att det är förbjudet. Pandorna har dragit sig tillbaka och är märkbart störda av allt oväsen. Vi ångrar att vi gick in dit igen.

1OceanPark1241OceanPark125

Det är en timme kvar till stängningsdags, men vi är trötta och orkar helt enkelt inte hålla ut. Resans höga tempo börjar ta ut sin rätt på oss alla. Vi tar bussen tillbaka och efter ännu ett besök på Ajisen Ramen i Shang Weung gör vi kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s