Sydostasien – en reseberättelse (del 2): Siem Reap

1Siem Reap 18

Dag 3: Resa Bangkok – Siem Reap

Så var det dags att lämna Bangkok för denna gång. En kort vistelse som definitivt ger oss mersmak. Vi kommer tillbaka. Vi lovar.

Vi flyger från flygplatsen Don Mueang och flygresan tar nästan en timme. Vi hinner knappt lyfta förrän det dags att landa i Siem Reap.

Siem Reap

Vi har varit så förutseende och ordnat visum till Kambodja redan hemma i Sverige. På så sätt är det bara för oss att glida förbi de långa köerna vid Immigration.

Så är det tänkt och vi känner oss därför väldigt belåtna när vi kommer in och ser den långa kön till visumansökan.

2Hotell 72

Men så är alla ankomstkort slut och det tar en stund innan det kommer nya. När vi fyllt i dessa väljer vi den kortaste kön.

Men vad hjälper det, när sengångaren från Disneys Zootropolis arbetar bakom disken i vår korta kö. Varje kontroll tar en olidligt lång tid och under tiden vi väntar ser vi hur köerna bredvid oss töms på människor. På andra sidan ser vi våra resväskor förtvivlat rulla varv efter varv på bagagebandet.

Vi vågar ändå inte byta kö. Inte förrän de andra köerna är i princip tomma. Då tar det oss bara några minuter innan vi är igenom.

1Resa 11

Vi har förbokat transfer via hotellet och vår chaufför möter oss i ankomsthallen. Vi får gå en bra bit och vi undrar förstås var han har ställt bilen. Eller är det tänkt att vi ska gå till Siem Reap?

Vi stannar till framför en skranglig tuktuk och vi kan inte låta bli att skämta med sönerna om att det är den vi ska åka till hotellet med. Det visar sig att det är precis vad vi ska. Så vi försöker pressa in fyra personer, tre resväskor och fyra handbagage.

Allt får förstås inte plats. Men på något sätt får vi med oss allt.

2Hotell 42

Vi kommer fram till hotellet, Tanei Boutique Villa, där vi ska stanna fem nätter. Hotellet ligger som en grön liten oas bredvid en livlig gata och det är gångavstång in till Siem Reaps centrum.

Chauffören spiller inget krut. Vi hinner knappt checka in innan vi tillsammans gör upp planer för våra fyra kommande dagar.

2Hotell 28

Vi avslutar dagen med en promenad in till Siem Reaps centrala delar. Det blir både ett besök på den kända bargatan Pub Street och ett besök på Siem Reap Art Night Market.

1Siem Reap 61Siem Reap 51Siem Reap 121Siem Reap 14

När det börjar skymma går vi tillbaka till hotellet och äter kvällsmat. Det blir tidigt i säng. Det är snart dags att stiga upp igen.

dag 4: Angkor Wat och the small circuit

I dag är det dags att börja utforska några av alla tempel i ruinstaden Angkor. Det är ju därför vi är här.

Läs mer om dagens utflykt här: Angkor Wat – The small circuit

Vi är tillbaka strax efter lunch. Resten av eftermiddagen tar vi det lugnt på hotellet. Vilar, badar och läser vid poolen.

På kvällen går vi ner till Pub Street, tittar i affärer och äter middag på en traditionell kmerrestaurang innan vi går hem och gör kväll.

Dag 5: Vilodag

Dagens tänkta tur till templet Beng Melea och sjön Tonle Sap får ge efter för en släng av magsjuka. Det ger oss i stället en vilodag vid poolen. Aldrig har vi sett sönerna så glada som efter detta meddelande.

Det vilas och medicineras och de friska i familjen badar och hänger vid poolen.

Det är helt klart efterlängtat med en vilodag så här långt in på resan, även om det naturligtvis är lite retligt att planerna omkullkastas. Men det är som det är och det blir som det blir.

2Central Market 4Siem Reap Art Night Market

2Central Market 5

På kvällen tar vi en promenad till Siem Reap Art Market.

Vi provar på fiskspa, något vi visserligen gjort innan, men inte med så här stora fiskar. Vi blir sittande en bra stund, längre än den utlovade halvtimmen. Förmodligen för att locka in fler kunder.

6Fiskspa Night Market 426Fiskspa Night Market 146Fiskspa Night Market 266Fiskspa Night Market 18

Sen går vi vidare till Pub Street. Det har hunnit mörkna och gatan är full av människor. Vissa är gladare än andra om man säger så. Det är en helt annan stämning nu än tidigare under dagen och vi väljer därför att gå tillbaka till hotellet.

I morgon tar vi nya tag.

Dag 6: Kulen National Park och the grand circuit

I dag är alla magar återställda igen och vi fortsätter att utforska tempel i Angkor.

Läs mer om dagens utflykt här: Angkor Wat – The grand circuit

Resten av dagen ägnas åt poolbad, massage och ännu en promenad ner till centrum.

11Kvällsdopp 1

Vi äter kvällsmat på hotellet. Fish´n chips får duga i dag.

I morgon är sista tempeldagen. Då hoppas vi få komma iväg till Beng Mealea som vi missade i går.

Dag 7: Beng Mealea

Det är vår sista dag i Kambodja och vi väljer att spendera en stor del av denna i en skranglig tuktuk på en grusväg till och från Beng Mealea.

Vi bestämmer oss för att hoppa över besöket vid Tonle Sap. Vi hinner helt enkelt inte med allt. Det måste få finnas tid till annat också. Något som roar sönerna. Det gör nämligen inte Angkors alla tempel.

Läs mer om besöket här: Angkor Wat – Beng Mealea

När vi kommer tillbaka badar vi i poolen tills ett monsunregn driver in oss på hotellrummet.

8Monsunregn 58Monsunregn 8

När regnet dragit förbi lämnar vi sönerna på hotellet och går in till centrum. Vi passar på att unna oss varsin massage innan vi köper med oss pannkakor hem.

10Pannkaksköp 2

När vi kommer tillbaka hänger vi på hotellet en stund innan vi går ut en sista runda i Siem Reap.

3Pub Street 19

I morgon lämnar vi Kambodja för vidare färd till nästa land, Vietnam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s