Azia Spa – en spaupplevelse i Litauen

Azia Spa 4

Att hitta ett spahotell i Litauen visar sig inte vara det lättaste. Åtminstone inte om man samtidigt vill passa på att besöka Vilnius, vilket vi förstås vill göra så här första gången i landet.

De flesta spahotell i vår smak ligger nämligen en bra bit från Vilnius, i alla fall med våra mått mätt. Med endast två dagar till vårt förfogande denna gång har vi inte tid att transportera oss några längre sträckor.

Så det får helt enkelt bli boende på ett centrumnära hotell med gångavstånd till något av Vilnius mer kända dagsspa.

Azia Spa 1

Efter lite efterforskningar fastnar vi för Azia Spa.

Här finns en hel del roliga behandlingar att välja mellan och prisläget är, om inte direkt billigt, så åtminstone lägre än i Sverige.

Azia Spa 2

Azia Spa finns på två olika ställen i Vilnius. Vi väljer av praktiska skäl det som ligger närmast vårt hotell.

Vi förbokar behandlingar till första kvällen redan hemma i Sverige. Så att det inte blir som under förra årets sparesa till Estland när alla behandlingar i princip var fullbokade någon vecka innan avresa.

Fast även här håller det på att gå galet.

En fredagskväll veckan innan avresa ringer det helt plötsligt på mobiltelefonen, ett litauiskt nummer. Det svarar man naturligtvis inte på, men samtidigt väcker det ändå lite funderingar. Kanske bäst att kolla vår spabokning, för inte kan vi väl ha bokat fel datum? Vilket det naturligtvis visar sig att vi har, en hel vecka för tidigt.

Efter några mail och en massa ursäkter från vår sida bokar vi nya tider. Rätt datum denna gång. Inte heller behöver vi betala för vårt uteblivna besök, vilket vi förstås är tacksamma över.

Azia Spa 9

Azia Spa på Odminių Gatvé

Det är vår första kväll i Vilnius och det är dags för våra förbokade behandlingar.

Jag har bokat en ”Black Chocolate Massage”. Chokladmassage har jag länge varit nyfiken på och nu är det alltså dags att prova. Massage är aldrig fel och mörk choklad är ju både gott och nyttigt, så det här måste ju vara en perfekt kombination.

En timmes massage kostar 45 euro.

Azia Spa 11

Det visar sig inte vara en massage som hamnar på topplistan, men den är helt ok. Det finns ju värre saker än att dofta som en chokladkaka.

När vi är klara går vi direkt och bokar ytterligare varsin behandling till i morgon kväll. Är det spahelg så är det!

Azia Spa 18

Vi återkommer således följande kväll.

Nu blir det en ”Balinesian Aroma Massage” för min del. En massage som utlovar väldoftande aromaoljor som förutom att väcka mina sinnen till liv också ska påverka mitt psykiska och fysiska välmående på ett djupare plan. Ja tack till det alltså. Det känns ju som en massage mitt i prick så här i början av december.

Men nja, några aromaoljor känner jag inte doften av. Kanske glöms dropparna kvar i flaskan? Massagen i sig är det väl inget större fel på, men inte heller denna kvalar in på någon topplista. En högst ordinär massage blir betyget.

Massagen på 1 ½ timme kostar 62 euro och känns, trots den uteblivna aromaterapiupplevelsen, ändå ganska prisvärd.

Azia Spa 24

Men nu tackar vi för oss och ger oss ut i snöyran utanför. Nu har vi spa-at färdigt för den här gången.

Azia Spa 10

Azia Spa på Odminių Gatvé är inget stort spa, men det är ett ställe som känns både varmt och stämningsfullt. Den något buttra och icke-leende spareceptionisten till trots. Men det verkar inte vara unikt för Azia Spa. Vi har mött flera sådana surtanter under våra andra östeuropeiska spavistelser.

Så här i efterhand kunde vi provat på Azian Spas andra ställe i Vilnius, men vi känner oss ändå nöjda med våra två besök här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s