Singapore – ett återbesök

7Little India 12

Singapore

Vi är inte mycket för storstäder. Även om asiatiska storstäder står i en klass för sig så längtar vi sällan tillbaka. Ett besök räcker. Detta gäller av någon outgrundlig anledning inte Singapore. Ända sen vårt första besök för knappt fyra år sedan har vi längtat tillbaka. Varför vet vi inte riktigt. Men vi gillar verkligen Singapore!

När vi så denna sommar ska tillbringa ett par veckor på Bali känns det förstås självklart  att vi ska bryta av den långa resan med ett par dagar i Singapore.

1Little India, första besöket 22

Alltså inleder vi vår resa med en natt på vandrarhemmet The Hive Singapore Hostel, beläget mitt i stadsdelen Little India.

Vi är trötta efter den långa resan och fast vi egentligen har planerat att ta metron till vandrarhemmet kapitulerar vi när vi anländer till Changi Airport. Det får bli en taxi denna gång.

The Hive Hostel, Singapore 4The Hive Singapore Hostel

Vi checkar in på vandrarhemmet och får en egen sovsal med sex våningssängar.

Det blir ett par timmars tung sömn innan de mer äventyrslystna i familjen ger sig ut på en kortare upptäcktsfärd i Little India, en stadsdel vi inte tidigare besökt.

Orken räcker precis till ett besök på närliggande City Square Mall och inköp av ett knippe bananer vid ett stånd längs gatan Serangoon Road som löper tvärsgenom stadsdelen.

The Hive Hostel, Singapore 15Vandrarhemmets mysiga badrum!

Nästa morgon vaknar vi förstås tidigare än önskat. Men det är bara att utnyttja jetlagen till något vettigt. Så medan tonåringarna väljer att stannar kvar på rummet går vi andra en promenad i området kring vandrarhemmet.

1Little India, första besöket 3

Vi strosar omkring i de små gränderna längs Serangoon Road och hamnar snart framför ett litet tempel. Vi hoppar förstås ur skorna och tassar in för att ta oss en titt. Där inne råder ett härligt lugn och rökelsedoften ligger tung över hela tempelområdet.

Det är något alldeles speciellt med asiatiska tempel.

1Little India, första besöket 431Little India, första besöket 461Little India, första besöket 32

Efter tempelbesöket fortsätter vi vår promenad. Ute har det redan hunnit bli stekande hett trots den tidiga morgonen så efter ett tag ger vi upp. AC:n på vandrarhemmet lockar och dessutom börjar vi bli hungriga.

Vandrarhemmet bjuder på toast, sylt, ägg och kaffe nere i receptionen. Vi får själva tillreda vad vi vill ha och diska efter oss när vi är klara.

Det här är ett vandrarhem helt i vår smak. Trevlig personal, perfekt läge och även om det är lite snett och vingt på sina ställen så är vi glada över att vi bokat in oss ytterligare två nätter här när vi kommer tillbaka från Bali.

1Little India, första besöket 20

Men nu är det över för denna gång. Vi checkar ut och beger oss de knappa 300 meterna till Boon Keng MRT för att ta metron till Changi Airport för vidare flyg till Bali.

1Little India, första besöket 39

Två veckor senare

Ett par härliga veckor på Bali senare och vi landar åter på Changi Airport. Nu blir det förstås metron hela vägen till The Hive Singapore Hostel där vi checkar in oss för resans två sista nätter.

Vi får samma rum som sist och gör oss snabbt hemmastadda innan vi åter beger oss mot metron. Tiden är knapp och det är mycket vi vill hinna med under våra dagar i Singapore.

Först ut står ett återbesök i Marina Bay och närliggande Gardens by the Bay. Sist vi var här regnade det konstant så nu är vi sugna på att ta revansch.

Läs mer om besöket här: Marina Bay och Gardens by the Bay

Det har hunnit bli mörkt när vi kommer tillbaka till vandrarhemmet så resten av kvällen spenderas sen på vandrarhemmet med lite spel, fotoredigering och godisätande.

1Little India, första besöket 375Little India 21Little India, första besöket 35

Sista dagen

Vårt flyg hem går inte förrän efter midnatt, vilket ger oss ännu en hel dag i Singapore.

Även om vår upplevelsekvot börjar bli full så vill vi förstås passa på att utnyttja tiden. Vem vet om vi någonsin kommer tillbaka till Singapore? Men återigen blir det en reducerad skara som ger sig iväg. Sönerna stannar hellre och – som de uttrycker det – chillar på rummet.

7Little India 3

Little India

Först ut är stadsdelen vi bor i. Vi har bara skrapat lite på ytan och vill nu se lite mer av vad Little India har att erbjuda.

Vi börjar med ett besök vid Sri Veeramakaliamman templet, ett av Singapores äldsta hinduiska tempel.

3Sri Veeramakaliamman Temple 15 Sri Veeramakaliamman templet

3Sri Veeramakaliamman Temple 93Sri Veeramakaliamman Temple 5

Det känns ju lite som man tränger sig på, det gör det ju allt. Men vi försöker tassa så försiktigt vi kan förbi alla troende som ber och hålla fotograferingen diskret, även om vi kanske inte riktigt lyckas med det sistnämnda.

Vi fortsätter sen vidare mot närliggande House of Tan Teng Niah, det sista kvarvarande av de kinesiska hus som byggdes här år 1900.

4Tan Teng Niah 11House of Tan Teng Niah

4Tan Teng Niah 34Tan Teng Niah 0

Efter besöket strosar vi vidare bland gränderna. Tittar in i små affärer och fotograferar gatukonst.

2Little India 2Layers av Shah Rizzal

5Little India 0DIFF/FUSION av Zero

5Little India 3Traditional Trades of Little India av Psyfool

5Little India 4Traditional Trades of Little India av Psyfool

Vi fortsätter vidare mot Little India Arcade. Här finns allsköns prylar av indiskt ursprung att fynda för den som vill och önskar. För egen del blir det några paket rökelse som vi tror oss vilja tända när vi kommer hem igen. Även om erfarenheten säger att rökelse doftar som bäst i exotiska miljöer utomlands.

6Little India Arcade 10Little India Arcade

6Little India Arcade 12Salvia eller Palo Santo eller rent av både ock?

6Little India Arcade 7

Vi svänger inom Mustafa Center utan att hitta något av intresse innan vi går tillbaka till sönerna och vandrarhemmet igen.

Det som slår oss med Little India är att det faktiskt är ganska skräpigt på sina ställen. Kanske Singapores stenhårda nedskräpningsregler inte gäller här eller så är det ingen som bryr sig.

6Little India Arcade 156Little India Arcade 177Little India 1

Tanken är egentligen att också hinna med ett besök i Chinatown under dagen, men värmen slår hårt mot oss och dessutom är vi redan fullmatade med intryck efter en fantastisk resa.

Så Chinatown får vänta, likaså området runt Clarke Quay. Det ger oss ju en anledning till att återkomma. För vi har fortfarande inte tröttnat på Singapore!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s