Marina Bay och Gardens by the Bay

Gardens by the Bay 95

Vi har varit här tidigare. För fyra år sedan. Men då regnade vårt planerade besök på Gardens by the Bay bort och vi hann inte mer än få en skymt av de berömda träden genom de grå regnmolnen.

Sen dess har vi velat ha revansch. Och nu när vi har ett par dagar att spendera i Singapore på vägen hem från Bali så står förstås ett besök på Gardens by the Bay högst upp på önskelistan.

Gardens by the Bay 122

Vi sätter igång med uppdraget direkt efter att vi lämnat resväskorna på vandrarhemmet. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Men denna gången verkar vädergudarna vara med oss. Solen strålar från en alldeles klarblå himmel.

Vi tar tunnelbanan ner till Marina Bay.

Marina Bay 5

Marina Bay

Det blir förstås en promenad runt viken precis som förra gången vi var här.

Vissa byggnader är nya sen sist, men det mesta är sig likt. I blickfånget står förstås det berömda hotellet Marina Bay Sands.

Vi nuddade faktiskt vid tanken på att boka in oss här en natt, men det räckte med en titt i prislistan för att den tanken skulle försvinna. Det finns inte ett hotell i världen som kan motivera ett så högt pris i vår värld. Man får ju trots allt bara en säng, en pool och en utsikt, även om den må vara fantastisk.

Men vem vet, om vi blir miljonärer kanske?

Marina Bay 37

Det är riktigt varmt ute så ungefär halvvägs blir det inhandling av både glass och vatten innan vi fortsätter vidare mot Gardens By the Bay på andra sidan viken.

Marina Bay 35Marina Bay 43Marina Bay 40Marina Bay 51Marina Bay 56Marina Bay 57

När vi passerar en fotbollsplan måste vi förstås stanna till och titta på ett gäng uttrar som roar sig i gräset.

Marina Bay 64Marina Bay 66

Via Helix Bridge går vi sen vidare till the Art Science Museum utanför hotellet. Här stannar vi en stund för att fotografera de vackra blå lotusblommorna i dammen utanför.

Marina Bay 72Helix Bridge

Marina Bay 75The Art Science Museum

Marina Bay 93Marina Bay 83

Gardens by the Bay

När vi kommer fram till Gardens by the Bay tvekar vi en stund om vi ska betala för att besöka Flower Dome och Cloud Forest, men till sist enas vi om att det räcker med att gå en promenad bland de konstgjorda träden och titta på trädgården.

Gardens by the Bay 3

Vi köper biljetter till OCBC Skyway och medan vi väntar på att det ska bli vår tur strosar vi runt bland de konstgjorda träden och tittar på alla blommor.

Gardens by the Bay 17Gardens by the Bay 20Gardens by the Bay 29Gardens by the Bay 25

Så blir det äntligen vår tur att åka upp med hissen till gångbron mellan träden.

Från gångbron får vi en fin utsikt över både Singapore och Gardens by the Bay, så vi stannar en stund innan vi går vidare.

Gardens by the Bay 54Gardens by the Bay 85Gardens by the Bay 83Gardens by the Bay 88Gardens by the Bay 66Gardens by the Bay 71Gardens by the Bay 57Gardens by the Bay 55

När varvet är avklarat tar vi trapporna ner.

Vi kommer en bit inne i trapphuset innan vi möter människor som med ett skrik är på väg upp igen. Det har skymtats en orm påstås det. Jag som inte är något fan av denna djursort vänder förstås snabbt uppåt igen och tar hissen i stället. Övriga i familjen fortsätter dock nerför trapporna och ingen av dem ser förstås någon orm.

Gardens by the Bay 111

Vi slår oss ner på gräsmattan och väntar på att träden ska tändas.

Trots att det börjar skymma verkar det ta tid. Vi är trötta och hungriga efter nattens tidiga uppstigning och köper lite att äta i en av restaurangerna på området. Mat som vi sen äter på gräsmattan. Vi är lite osäkra på om detta egentligen är tillåtet, men vi ser fler som gör det.

Gardens by the Bay 138

Efter ett par timmar börjar äntligen träden lysa upp. Fast det måste erkännas att vi blir lite besvikna. Är det här verkligen allt?

Vi väntar ett tag till. När inget mer verkar hända ger vi upp. Lämnar vår gräsmatta och börjar bege oss tillbaka mot utgången.

Gardens by the Bay 176

Vi hinner inte så långt innan vi hör klassisk musik börja spelas. Vänder oss om och ser nu hur träden lyser upp i olika färgen i takt med musiken.

Vi springer tillbaka. Det här vill vi ju inte missa!

Gardens by the Bay 171Gardens by the Bay 164

När showen är slut lämnar vi Gardens by the Bay och fortsätter mot Marina Bay Sands och shoppingcentret för att köpa lite snacks innan vi tar tunnelbanan tillbaka till vandrarhemmet.

Marina Bay 101The Shoppes at Marina Bay Sands

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s