Florida – en reseberättelse (del 1): Fort Myers

6Ft Myers Beach 2

Florida

Det snöar lätt när vi rullar ut från tågstationen på väg mot flygplatsen i Köpenhamn. Nu väntar resan vi så länge längtat efter. Sol, värme och en hel drös av nöjesparker ser vi framemot och all familjetid förstås.

Det blir en mellanlandning på Island och en timmes väntan innan vi flyger vidare mot Sanford i Florida.

Vi landar på kvällen amerikansk tid. Det tar tid i Immigration och att hämta ut hyrbilen.

2Bilen

Vi konstaterar direkt att vi har hyrt en för liten bil. Resväskorna får inte plats, hur vi än försöker flytta runt i bagaget. Det slutar med att vi stuvar in en av väskorna på golvet i passagerarsätet och så blir det till att sitta med fötterna på väskan. Bekvämt? Inte ett dugg, men vi ska inte så långt,

Vi kör aldrig med gps. Om det är av snålhet eller äventyrslusta vet vi inte riktigt. Kanske en släng av båda. Så med en utskriven vägbeskrivning ger vi oss iväg.

Blott tio minuter beräknas det ta att åka till hotellet för natten, Holiday Inn Express Sanford. Det vill säga om man kör rätt, vilket vi inte gör. Vi hinner knappt ut från flygplatsen innan vi kör fel. Eftersom vi inte har en karta måste vi köra tillbaka till flygplatsen igen och börja om. Så håller vi på ett tag.

Till sist ger vi upp vår vägbeskrivning och kör in mot Sanford.

Ute är det kolsvart och vi hamnar snart på en betalväg utan möjlighet att vända tillbaka. Trots att vi vet att vi kört fel. Mannen i kassan vid betalstationen ger oss en ny vägbeskrivning och tre mil senare rullar vi äntligen in på hotellets parkering. Bara för att få höra att det inte finns någon registrerad bokning. Det löser sig ändå och vi kan äntligen få en god natts sömn.

Dag 1: Fort Myers och Sanibel Island

Vi vaknar lagom till att frukosten serveras.  En tvättäkta amerikansk frukost med inplastade bullar och färgglada flingor.

Barnen är i himmelriket. Själva är vi inte lika imponerade över kosten.

2Hotell 15

Mot Fort Myers

Vi packar ihop oss, stuvar in resväskorna i bilen och påbörjar sen vår färd mot västkusten och Fort Myers.

Bilresan tar nästan tre timmar, men vi kör i alla fall rakt på vårt hotell, Grandstay Hotel, där vi ska bo fyra nätter.

1Hotell 5Grandstay Hotel

Vi hinner bara slänga in resväskorna på hotellrummet innan vi ger oss iväg igen.

Väderleksrapporten de kommande dagarna bjuder nämligen endast på en dag med sol och det råkar vara i dag. Alltså är det i dag vi måste åka ut till Sanibel Island och leta efter snäckor.

Sanibel Island

För att komma till Sanibel Island måste vi åka genom hela Fort Myers och över en betalbro.

1Sanibel 94

Vi kör först ett varv runt ön innan det är dags att stanna till för att få oss något att äta.

Vi hittar till sist ett lite område med några affärer. Efter en lång stunds botaniserande bland färgglada flingor, hundratals olika sorters drycker och chips i olika former (den beslutsångesten!) har vi till slut bestämt oss.

Den mer eller mindre hälsosamma lunchen intas på en stenmur utanför.

1Sanibel 5

1Sanibel 9Nej, nej … läs inte innehållsförteckningen!

Ute är det soligt och varmt, precis som utlovat.

Vi kör vidare. När är det dags att hitta en perfekt strand för vårt snäckletande.

1Sanibel 34

Till sist hittar vi vad vi söker, parkerar bilen och ger oss iväg ner mot stranden. Äntligen ska vi också få ge oss ut på jakt efter alla de snäckor som ön är så känd för.

1Sanibel 831Sanibel 691Sanibel 371Sanibel 411Sanibel 76

Havet ser en aning grått ut och inbjuder inte till bad. Snäckorna ligger i drivor längs strandkanten och det är bara att börja att leta.

1Sanibel 81

Att leta snäckor är ett riktigt roligt tidsfördriv. Vi kan knappt slita oss, men jetlagen börjar göra sig påmind och det är dags att åka tillbaka till Fort Myers och äta lite kvällsmat.

1Sanibel 991Sanibel 102

Dag 2: Naples

I dag är himlen grå och regnet hänger i luften. Vi enas direkt om att dagen passar för lite äkta amerikansk shopping. Shoppingkontot är för första gången rejält påfyllt och vi räknar med att göra många fina fynd på Miromar Outlet dit vi styr kosan.

Men först stannar vi till i Naples och går en runda längs den långa fina stranden.

1Naples 51Naples 111Naples 28

Stranden är verkligen fin. Vi hade gärna stannat här en längre stund, men nu har parkeringstiden gått ut och våra quarters är slut. Vi vågar inte chansa.

På Miromar Outlet kryssar vi mellan de många affärerna. Fyller några shoppingkassar och motstår att köpa jeans med äkta swarovskikristaller till dottern, trots att det är rea och de nu bara kostar 300 $.

1Naples 46

Efter ett par timmars shoppande är det dags att gå tillbaka till bilen med våra fynd.

Bilen ja, hur såg nu den ut och var parkerade vi egentligen? Vi får gå runt på parkeringen och trycker på bilnyckeln tills det piper till och lamporna blinkar. Vi memorerar bilnumret till nästa gång.

1Naples 86

När vi åker tillbaka till hotellet öser regnet ner. Barnen inviger poolen, men kommer snart upp igen. Vattnet är iskallt.

Dag 3: Fort Myers

Dagen är vigd åt lite seriöst sightseeingande i Fort Myers och dess närområde.

Vi börjar nere vid Fort Myers Beach. Trots att staden är i det närmaste igenbommad och tom på människor har vi svårt att hitta en parkering. Till sist får vi tillåtelse att stå en stund på en kundparkering utanför en pizzeria och vi skyndar oss därför ner till stranden.

6Ft Myers Beach 3

Inte heller här inbjuder havet till bad. Inte vädret heller för den delen. Men helt ensamma är vi ju inte där vi promenerar längs strandkanten.

Stranden är lång och fin och vattnet i havet är varmt nog att gå barfota i. Vi kan inte motstå alla snäckor som ligger i strandkanten utan även här tar vår nya beroendeframkallande hobby över.

6Ft Myers Beach 556Ft Myers Beach 25

6Ft Myers Beach 11

Shell Factory & Nature Park

Nästa stopp blir på Shell Factory & Nature Park utanför Fort Myers. Här ska vi titta på the World´s Largest Shell Factory, nu när vi ändå är inne i det här med snäckor.

3Shell Factory 1.JPG

Men först lite lunch på efterlängtade Dunkin´Donuts, ett besök barnen har pratat om sen de fick veta att de skulle åka till USA.

Vi går verkligen in för det här med amerikansk skräpmat.

2Dunkin Donut 3

Shell Factory & Nature Park visar sig vara en smått bisarr upplevelse.

I det stora shoppingkomplexet trängs julprydnader, halloweensaker och allsköns krimskrams med uppstoppade djur och snäckor.

3Shell Factory 103Shell Factory 26

Vi åker snart vidare.

Edison & Ford Winter Estates

Här stannar vi till och går en runda i den fina botaniska trädgården. Vi tittar på exotiska träd och bekantar oss med arbetet bakom Edison Botanical Research Laboratory.

4Edison & Ford Estate4Edison & Ford Estate 8

Sun Harvest Citrus

Dagens sista stopp blir på Sun Harvest Citrus.

Här ska vi lära oss mer om juicetillverkning, men framför allt ska vi köpa på oss en rejäl mängd citrusfrukter för att bättra på vitaminförrådet som under denna resa verkar sjunka i en rask takt.

5Sun Harvest5Sun Harvest 2

Det erbjuds både provsmakning av frukter och juicer och vi tar för oss. Äntligen något som inte innehåller färgämnen, tillsatser och kemikalier.

Vi köper med oss flera säckar av olika sorters apelsiner och grapefrukt.

5Sun Harvest 65Sun Harvest 45Sun Harvest 7

Innan vi återvänder till hotellet blir det kvällsmat på Taco Bell. Det är redan vårt andra besök denna resa och barnen verkar inte vara lika entusiastiska denna gång. Kan man kanske hoppas på att de redan börjar tröttna på all skräpmat?

1Taco Bell 12

Dag 4: Everglades

I dag lovar väderleksrapporten en fin dag och därför är våra planer att besöka träskmarkerna i Everglades.

Läs mer om besöket här: Everglades National Park

Vi svänger även inom Marco Island och Naples på tillbakavägen.

5Marco IslandMarco Island

Dag 5: Mot Orlando

Våra dagar vid västkusten är över och det är dags att styra kosan tillbaka mot Orlando.

I dag är det riktigt kallt ute, termometern når nätt och jämt upp till 10 grader. På TV:n i hotellrestaurangen hör vi att det är ovanligt kallt för årstiden, men vi härdar ut i T-shirt och kortbyxor ändå. Vi är ju i Florida.

En sista frukost med inplastade kakor hinner vi dock med innan vi ger oss iväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s