Österlenleden etapp 1, Ystad – Nybrostrand

1SL4 etapp1 9

Vi har egentligen pratat om detta länge. Att vi ska vandra hela Skåneleden, totalt 125 mil kors och tvärs över hela landskapet. Och nu är det äntligen dags att sätta planerna i verket.

Tidsplanen för att vandra hela Skåneleden är ungefär härifrån till evigheten. Tanken är nämligen att vi ska vandra på helgerna när lusten faller på.

Skåneleden är uppdelad i fem delleder och vi väljer att börja med Österlenleden.

Total längd på denna delled är 186 km och eftersom vi kommer vara tvungna att vandra etapperna både fram och tillbaka siktar vi på att vara i mål någon gång i höst.

1SL4 etapp1 3

Klockan är bara 9.30 när vi parkerar bilen vid Ystad Saltsjöbad och påbörjar vår vandring längs havet.

Egentligen tror vi att leden börjar någonstans inne i centrala Ystad, men för oss går det lika bra att börja här. Eftersom Österlenleden går i en cirkel kommer vi ändå avsluta här i höst och då kan vi dessutom passa på att fira målgången med ett spabesök på just Ystad Saltsjöbad.

1SL4 etapp1 41SL4 etapp1 81SL4 etapp1 101SL4 etapp1 12

Denna första etapp är blott 7 km och går på breda stigar längs stranden in mot Ystad Sandskog. En inte så krävande vandring med andra ord, vilket passar oss alldeles utmärkt så  här i början av vår vandra-längs-Skåneleden-karriär.

1SL4 etapp1 15

När vi kommer ut från Ystad Sandskog korsar vi landsvägen och fortsätter sen längs vägen in mot Nybrostrand.

1SL4 etapp2 1

Vandring en varm dag som denna kräver förstås sin glass och denna införskaffas när vi når Nybrostrands Camping som vi också tror är etappens slutmål. Här tar vi en paus och äter glass och njuter av solen och utsikten över havet.

1SL4 etapp2 5

Första etappen av Österlenleden är nu alltså  färdigvandrad och klar. En mycket lättvandrad och vacker etapp som nästan uteslutande går på lättrampade stigar längs havet.

Vi känner oss dock inte riktigt färdiga för i dag. Vi vill mer än så här.

Benen känns pigga, solen strålar, fåglarna kvittrar och ja, det är en alldeles fantastisk majdag. Så det vore ju dumt att stanna här och vandra tillbaka till bilen.

Så när glassen är uppäten bestämmer vi oss därför för att fortsätta vandra en bit av nästa etapp. Men först måste vi införskaffa lite godis från campingens kiosk. Så att vi orkar fortsätta.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s