Balkan roadtrip (dag 7): Blagaj

Blagaj 73

Blagaj

Vi kör mot Blagaj, ett samhälle en dryg mil utanför Mostar. Här ska vi titta på det lilla klostret, Blagaj Tekija, som ligger vid floden Buna.

Vi är vid klostret runt 9 och än har det inte hunnit hit så många människor. Det är lätt att hitta en parkering. Vi får gå en liten bit innan vi kommer fram till klosterområdet.

Vi betalar inträde på 3 euro/person.

Blagaj 64Blagaj 66

Det blir till att låna en lång, tjock kjol och en sjal att skyla huvud och axlar med innan vi kan gå in i klostret. Det är varmt och jag svettas där under alla mina nya klädesplagg.

Blagaj 19Blagaj 11Blagaj 34Blagaj 26Blagaj 10

När vi är klara med besöket inomhus sätter vi oss utanför en stund. Tittar på den vackra byggnaden och dricker varsin svalkande läsk.

Blagaj 63Blagaj 21Blagaj 52Blagaj 50Blagaj 44

Sen måste vi ju förstås gå över till andra sidan ån för att ta oss en titt på klostret även från det hållet. Det är snabbt avklarat och vi går tillbaka.

Blagaj 67Blagaj 72Blagaj 85Blagaj 86Blagaj 89Blagaj 92

Vi köper lite lavendelhonung i ett av stånden längs vägen och går tillbaka till parkeringen. Nu har det börjat komma fler människor och parkeringen är full. Det är knappt vi får ut bilen. Värmen börjar nu stiga till nästan ohanterbara temperaturer.

Vi lämnar Blagaj och kör vidare mot nästa land, Montenegro.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s