Disneyland

3Disneyland 13

Det blir en tidig frukost på närliggande Denny´s innan vi promenerar vi bort till området där de båda Disneyparkerna, Disneyland Park och Disney California Adventure Park, ligger.

Disneyland Park är den äldsta av Walt Disneys temaparker och invigdes redan år 1955. Det är också den enda av temaparkerna som Walt Disney själv har besökt.

3Disneyland 253Disneyland 26

Som de Disneyfantaster vi är så är det förstås självklart att vi ska besöka även denna temapark när vi är i Los Angeles, vårt femte Disneyland i ordningen.

Vi väljer att inleda resan med besöket på Disneyland. Vi gissar nämligen att entusiasmen inte kommer vara lika stor när vi åter anländer Los Angles om två veckor.

3Disneyland 48

Vi har förbokat inträdesbiljetterna hemma i Sverige, så att vi ska slippa slösa bort dyrbar tid i biljettkön när vi kommer dit.

Men när vi kommer fram till entrén viftandes med våra inträdesbiljetter visar det sig att det inte finns någon streckkod på våra biljetter. Så det blir till att ställa sig i biljettkön i alla fall.

Nåväl. En halvtimme senare är vi inne på Disneyland. Äventyret kan börja!

3Disneyland 29

Disneyland är indelat i åtta olika områden; Critter Country, Frontierland, Adventureland, Tomorrowland, Fantasyland, New Orleans Square, Main Street U.S.A och Mickey´s Toontown.

Erfarenheten säger att det är bäst att gå så långt bort i parken som möjligt och börja med åkattraktionerna där. När det är minst köer.

Det fungerar även denna gång. När vi inleder med populära Big Thunder Mountain Railroad i Frontierland kan vi gå och sätta oss direkt i berg och dalbanan.

3Disneyland 36

Vi går vidare till Fantasyland och betar av de lite snällare åkattraktionerna Pinocchios Daring Journey och Peter Pan´s Flight.

Och så blir det ett besök inne i Törnrosas slott, för här får man faktiskt gå in i det sockersöta slottet till skillnad mot flera andra Disneyland.

2Downtown Disney 13

Det är mulet och knappa 20 grader när vi inleder vårt besök.

Men allt eftersom timmarna går skingras molnen och det blir riktigt varmt. Parken har nu hunnit bli full av människor och kötiderna ökar raskt på de mest populära attraktionerna. Över en timme får man nu räkna med att stå i kö.

3Disneyland 92

Vi köar vi oss fram till Star Tours – The Adventure Continues innan vi går vidare för att ta ett varv i It´s a Small World innan det är dags för lite lunch.

3Disneyland 70

Efter lunch fortsätter vi till New Orleans Square för att köa oss fram till The Haunted Mansion i gassande sol.

Vi seglar för första gången på Disneyland ett varv med båten Columbia och så gör vi ett snabbt besök hos både Nalle Puh och Ior, för här behöver vi inte köa alls.

3Disneyland 1133Disneyland 116

När klockan börjar närma sig 15.30 bänkar vi oss på trottoaren i Main Street U.S.A för att se paraden Pixar Play Parade. Det är inte den bästa paraden vi sett, men den är trevlig ändå.

3Disneyland 1713Disneyland 1733Disneyland 1833Disneyland 172

Vi går vidare till Tomorrowland och åker Buzz Lightyear Astro Blaster och provar en – för oss – ny åkattraktion, Finding Nemo Submarine Voyage.

Vi hinner med ännu ett varv med It´s a Small World innan vi är redo för kvällens sista åkattraktion, The Pirates of Caribbean.

3Disneyland 198

Elva åkattraktioner på lika många timmar.

Mer än så blir det alltså inte. Trycket från alla som besöker parken denna dag är helt enkelt för hårt. Dessutom är det många av attraktionerna som dukar under och stängs ner under dagen.

3Disneyland 218

Vi håller ut ända till fyrverkerishowen Together Forever – A Pixar Nighttime Spectacular som börjar klockan 21.30. Även jag som varit pigg och vaken sedan klockan 4 i morse.

3Disneyland 2303Disneyland 2073Disneyland 235

När fyrverkerierna är avklarade drar vi oss mot utgången. Nu orkar vi helt enkelt inte mer.

Vi har haft en fantastiskt rolig dag. Det bästa är inte alla åkattraktioner vi åkt. Det är i stället all tid vi spenderat tillsammans under dagen, vuxna och tonåringar. Det är inte alltid så lätt att hitta något som roar alla, men Disneyland går alltid hem i vår familj. Även hos den som precis har fyllt sexton år.

3Disneyland 108

Mer Disneyland åt folket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s