USA roadtrip (dag 6): Grand Canyon

3Solnedgång, Yavapai Point 81

I dag står en av resans höjdpunkter på agendan, nämligen Grand Canyon National Park.

Route 66

Eftersom vi inte har så lång körning framför oss denna dag, bestämmer vi oss för att hoppa över motorvägen och i stället ta en omväg och köra en bit av den legendariska Route 66.

2Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 16

Det är en trevlig bilväg och inte så mycket trafik.

Efter ett tag passerar vi det lilla samhället Hackberry och ett ställe med gamla rostiga bilar. Vi behöver bara fundera en kort stund innan vi vänder vid första bästa ställe och kör tillbaka.

Det här stället kan vi ju inte bara köra förbi!

2Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 02Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 82Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 14

Hackberry General Store är som gjort för att gå omkring och fotografera. Rostiga bilar, gamla skyltar och andra detaljer gör att vi har svårt att slita oss.

Det är vi inte ensamma om att tycka. Under vårt nästan timmeslånga besök här är det flera som stannar för att ta några välregisserade foton lutandes över den gamla polisbilen.

Vi vill såklart inte vara sämre.

2Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 71There is a new sheriff in town!

2Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 762Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 772Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 252Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 502Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 522Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 622Resa Kingman - Grand Canyon, Hackberry 82Även inne i affären fanns en hel del att titta på!

Till sist känner vi oss klara och redo för att åka vidare mot Grand Canyon.

I Valle stannar vi för att tanka.

6Resa Kingman - Grand Canyon, Valle 4

Vi stannar till i Tusayan precis utanför nationalparken för att få oss något att äta.

Valet denna dag faller på Mc Donalds. Inte vårt favoritställe direkt, men ett av de bättre alternativen vilket faktiskt känns ganska sorgligt.

Grand Canyon South Rim

Vi kör vidare till Grand Canyon National Park.

Eftersom vi planerar besöka fler nationalparker under denna resa köper vi denna gång ett årskort som gäller för alla nationalparker i USA. Vi betalar drygt 700 kr för kortet.

6Grand Canyon National Park 3

När vi planerar denna roadtrip är det självklart att vi ska bo inne i nationalparken. Så att vi lätt kan ta oss till både solnedgång och soluppgång över Grand Canyon.

Det visar sig dock inte vara så lätt att hitta boende inne i nationalparken. Trots att vi är ute nästan ett år i förväg är flera av hotellen redan fullbokade.

Men på Yavapai Lodge finns några rum lediga och vi slår till direkt. Trots att vi då inte ens har bokat några flygbiljetter.

Yavapai Lodge, Grand Canyon 2Yavapai Lodge, Grand Canyon 3Yavapai Lodge, Grand Canyon 12

När vi kommer fram till Yavapai Lodge lämnar vi in resväskorna på rummet och ger oss iväg direkt. Sönerna som inte delar vår entusiasm över detta naturens underverk stannar kvar på rummet. De tycker att det räcker gott med solnedgångsbesöket senare i kväll.

Trots att vi bor väldigt nära utkiksplatserna över Grand Canyon väljer vi att ta bilen dit, en bilresa på ca fem minuter. Detta för att vägarna här inte direkt känns gjorda för gångtrafikanter och dessutom är det nära 40 grader varmt ute.

Vi orkar helt enkelt inte gå.

1Yavapai Point 20

Vi parkerar bilen på parkeringen vid Yavapai Point och ger oss väg för att få oss en första skymt av den efterlängtade vyn.

Vi har hört och läst om många som blivit besvikna över sitt första möte med Grand Canyon, men vi känner direkt att vi inte tillhör den skaran. Grand Canyon är en mäktig syn tycker vi. Detta trots att vi står och blickar ut över mästerverket i skarpt motsolsljus.

1Yavapai Point 372Pipe Creek Vista 32

Vi går omkring en lång stund och har svårt att slita oss.

Men sönerna och lite mat och vila väntar på rummet innan det är dags att komma tillbaka och se solen gå ner.

Solnedgång vid Yavapai Point

Det finns flera utkiksplatser längs South Rim som lovar perfekta solnedgångsvyer.

En av de mer populära platserna är Yavapai Point och trots att det ska vara en av de mer välbesökta väljer vi denna utkiksplats även denna gång.

Vi blir inte besvikna.

3Solnedgång, Yavapai Point 71

Allt eftersom solen börjar sin bana neråt blir färgerna över Grand Canyon varmare och klipporna börjar skifta i röda, orange och gula toner.

3Solnedgång, Yavapai Point 823Solnedgång, Yavapai Point 1063Solnedgång, Yavapai Point 87

Solnedgången varar dock inte så länge och snart återfår klipporna sin mer gråbruna ton igen.

Vi stannar trots det kvar en stund.

Det är fullmåne i kväll och den gör så att klipporna badar i ljus trots att solen nu gått ner. Det är en riktigt varm och härlig kväll och även denna gång har vi svårt att slita oss.

3Solnedgång, Yavapai Point 142Fullmåne över Grand Canyon

Till sist får vi dock ge med oss och åka tillbaka till lodgen.

Vi behöver några timmars sömn innan det är dags att stiga upp för att se solen gå upp över Grand Canyon.

Dagens totala körsträcka: 30 mil

Clipboard08

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s