Discovery Cove – ett nära möte med delfiner

1Discovery Cove 1

Simma med delfiner är något vi har drömt om länge och under resan till Florida är det äntligen dags att göra verklighet av denna dröm.

Vi velar länge fram och tillbaka var i Florida denna tilldragelse ska ske. Det är en bit att köra till Key Largo som vi funderar på först och Discovery Cove som ju ligger nära och bra i Orlando är så otroligt dyrt.

Till sist bestämmer vi oss i alla fall för Discovery Cove. Vissa saker får helt enkelt kosta. Så vi hostar upp en rejäl slant för en heldag på Discovery Cove och då ingår även en stund i delfinbassängen och obegränsat inträde till systerparkerna SeaWorld och Aquatica.

1Discovery Cove 34

Discovery Cove

Vi står förväntansfulla framför entrén redan innan de har hunnit öppna.

Dagen börjar med en god frukostbuffé. Vi provar sen ut badkläder, för här får vi inte använda våra egna badkläder eller solkräm. Vi får även låna snorkel och cyklop.

1Discovery Cove 331Discovery Cove 55

Vi börjar i Serenity Bay.

Det är kallt i luften, men vattnet här är uppvärmt och ganska så behagligt. Här finns även grottor att simma in i och Wind Away River, en fors som går runt hela lagunen.

Här stannar vi en bra stund i väntan på att det ska bli vår tur att simma med delfinerna.

1Discovery Cove 161Discovery Cove 68

Så är det äntligen dags för ögonblicket vi längtat efter.

Vi har valt att dela upp oss i två omgångar så att vi kan fotografera varandra. Först är det en säkerhetsgenomgång och vi får skriva på ett papper om att vi intygar att vi inte kommer att stämma parken om något skulle hända oss. Sen går vi ner till Dolphin Lagoon och bekantar oss med vår delfin Yoko.

Vi är en grupp på nio personer som under en halvtimme ska hinna klappa, pussa (!) och simma med Yoko. Och posera förstås. Så att parkens fotograf kan ta fina foto som vi sen kan köpa för en rejäl summa pengar. Som om det inte räcker med det dyra inträdet.

1Discovery Cove 102

Vi är flera grupper i bassängen samtidigt. Rätt som det är sticker en delfin iväg och lockar med sig en annan. Då är det bara att vänta tills de kommer tillbaka. För det gör de till sist, fiskarna i hinken lockar.

Vi avslutar med varsin simtur med Yoko.

1Discovery Cove 159Discovery Cove 100

Det är kallt i delfinbassängen och vi fryser när vi kommer upp. Det får bli lite mer bad i den uppvärmda Serenity Bay innan vi går upp och äter lunch.

Resten av dagen matar vi exotiska fåglar i Explorer´s Aviary och snorklar bland fiskar och rockor i iskalla The Grand Reef.

1Discovery Cove 2161Discovery Cove 2231Discovery Cove 2251Discovery Cove 241

Dagen går snabbt, redan kl 18 stänger parken och det är dags att packa ihop, men först hinner vi med ett sista varv i Wind Away River.

1Discovery Cove 258

Vi lämnar tillbaka badkläder och cyklop. Snorkeln får vi behålla.

Vi drar oss mot utgången, det är dags att köra tillbaka till hotellet och smälta dagens alla intryck.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s