SeaWorld – en dag bland sjökor och karuseller

1SeaWorld

Seaworld

Det är vår nästsista dag i Florida och sist ut av nöjesparkerna att besöka på denna resa är den marina parken SeaWorld.

Vi går gratis in på SeaWorld. Eller nåja, gratis är kanske till att ta i, men inträdet ingår i vår redan inköpta biljett till Discovery Cove. Och den var allt annat än gratis.

1SeaWorld 2

Vi har ganska låga förväntningar på parken. Dels har vi läst en del mindre positivt om bland annat späckhuggarna, dels vet vi inte riktigt vad som finns att se och göra här. Förutom då den enorma berg- och dalbanan Kraken, den som syns över hela International Drive.

1SeaWorld 6

Vi inleder vårt besök med åkattraktionen Manta, eller åtminstone delar av familjen. När de kommer tillbaka efter åkturen är de allt lite bleka om nosen. Vi får nog avvakta en stund innan det blir aktuellt med fler åkattraktioner känner vi.

1SeaWorld 12

Vi går istället till Stingray Lagoon och klappar rockor som simmar runt i bassängen.

1SeaWorld 23

Sen hälsar vi på både delfiner och sjökor i The Manatee Rehabilitation Area och Dolphin Cove.

Framför sjökorna blir vi stående en lång stund. Det är något rogivande med att stå och titta på dessa jättekolosser som simmar runt i vattnet.

1SeaWorld 261SeaWorld 40En sjöko-nos ovanför vattenytan

Vi har prickat in en av resans varmaste dagar. Flera gånger blir det till att stanna och pusta ut i skuggan.

När det börjar bli dags för dagens första späckhuggarföreställning One Ocean, bänkar vi oss i god tid uppe på läktaren i Shamu Stadium. Vi fegar dock ur och sätter oss på platserna lite högre upp. Vi vill ju inte bli blöta, åtminstone inte nu.

Vi gillar verkligen föreställningen och bestämmer oss för att stanna ända till kvällens sista späckhuggarföreställning.

1SeaWorld 591SeaWorld 891SeaWorld 811SeaWorld 64

Efter föreställningen kommer åksuget tillbaka och det blir både Kraken för de modigaste i familjen och Journey to Atlantis för de lite mindre modiga. Den minst modiga i familjen håller koll på väskorna när de andra åker.

Någon måste ju göra det.

1SeaWorld 531SeaWorld 97 Journey to Atlantis

Resten av dagen besöker vi polarområdet, äter resans första hamburgare och gör ett återbesök hos sjökorna. Här finns mycket både att se och göra.

1SeaWorld 115Vi vill också ha grönsaker!

1seaworld-117.jpg

När det börjar skymma ute bänkar vi oss åter igen på läktaren i Shamu Stadium, denna gång för kvällsföreställningen Shamu Rocks.

1SeaWorld 130

Nu är vi lite mer kaxiga och sätter oss på platserna i soak zone. Här räknar vi med att bli rejält nerskvätta av späckhuggarna.

När föreställningen pågått ett tag och vi fortfarande sitter där varma och torra börjar vi misströsta lite. Vi har ju räknat med att bli alldeles dyngsura. Det här känns ju allt lite snopet. Vi behöver dock inte oroa oss, de sista avslutande minuterna simmar späckhuggarna runt och skvätter ordentligt med vatten på oss.

Vi lämnar SeaWorld och åker tillbaka till hotellet. Vi är faktiskt så nöjda med besöket att vi skulle kunna tänka oss att åka hit igen, om vi bara hade haft fler dagar här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s