Tokyo Disneyland och Tokyo Disney Sea

3Maihama21

Tokyo Disneyland

I dag står ett besök på Tokyo Disneyland på dagordningen. Vi bor lägligt nog några hundra meter från entrén till denna fantastiska park och har köpt våra biljetter på hotellet.

Vi går upp tidigt för att vara där när de öppnar.

1Disneyland12

När vi anländer är det redan fullt av besökare och kvicksilvret på termometern har hunnit klättra över en bra bit över 30 grader. Den höga luftfuktigheten tar nästan andan ur oss, men nu ska här åkas karuseller.

1Disneyland13

Knappt hinner vi in i parken förrän ett par japanska tjejer kommer springande och vill fotografera sig med oss. Vi känner oss lite som djur i en djurpark men ställer såklart upp på detta lite udda önskemål.

1Disneyland681Disneyland631Disneyland66

Köerna ringlar sig långa till åkattraktioner som Big Thunder Railroad och Buzz Lightyear Astroblaster, men luftkonditionerade It´s a small World och Pirates of Caribbean betar vi av utan några längre köer. Vi åker även nya Starwars Tour flera gånger, dels för att den är fantastiskt rolig och dels för att köandet görs inomhus där det är svalt och skönt.

1Disneyland851Disneyland87.JPG1Disneyland106

Vi håller igång hela dagen. Åker karuseller och svalkar oss mellan varven med vatten och glass.

Paraden Happiness is Here är också ett måste även om det innebär att vi får sitta och vänta i stekande sol.

1Disneyland351Disneyland1191Disneyland1361Disneyland1261Disneyland128

Trots värmen håller vi ut ända till den avslutande elektriska kvällsparaden Dreamlights.

När mörkret faller börjar temperaturen bli något mer uthärdlig och det är riktigt behagligt att sitta där på trottoarkanten och titta på paraden.

1Disneyland1671Disneyland1521Disneyland154

I morgon är det dags att besöka grannparken Tokyo Disney Sea. Vi hade gärna haft någon dag emellan parkerna, men biljettpriset gäller för två dagar efter varandra så det är bara att gilla läget.

Men Disney kan vi aldrig få för mycket av.

Tokyo Disney Sea

I dag är vi lata och tar Disneyland Resort Line´s monorail till Tokyo Disney Sea som råkar vara första anhalten efter att vi stigit på.

1Disneyland11Disneyland3

Det är varmare än varmast. Det är helt enkelt så varmt och fuktigt att vi dröjer oss kvar i skuggan vid entrén och inte riktigt kan förmå oss att stiga ut i den stekande solen. Men eftersom vi inte betalt för att hänga vid entrén hela dagen tar vi till slut mod till oss och kliver ut på det stora torget framför Mediterranean Harbour.

1DisneySea31DisneySea81DisneySea10

Att besöka en nöjespark en sån här varm dag kan bara beskrivas som ren galenskap.

Solen steker obarmhärtigt från en alldeles klarblå himmel hela dagen. Vi vill så mycket, men orkar så lite. Runt axlarna lägger vi handdukar som vi blöter ner med kallt vatten med jämna mellanrum. Vi dricker oceaner av vatten och vårt glasskonto skjuter i höjden. Vi fläktar oss med solfjädrar och kylanläggningen i parken blir vår bästa vän.

1DisneySea84

Vi inleder med en teaterföreställning, The Magic Lamp Teater, i området Arabian Coast. Att den hålls på japanska är inget som bekymrar oss, utan att den hålls inomhus i luftkonditioneringen är det som är av betydelse. Vi gissar att handlingen är bra då alla japaner runt om oss skrattar högt och ofta.

1DisneySea221DisneySea261DisneySea28

Vi går sen vidare till Lost River Delta där halva familjen härdar ut den långa kön till Indiana Jones Adventure medan den andra halvan köper svalkande glass.

Vi strosar sen vidare i parken i snigeltakt.

1DisneySea131DisneySea161DisneySea81

Vi tvingar sönerna att krama Långben och så ser vi showen Minnies Water Splash vid Mediterranean Harbour. Sen tar orken slut. Det går helt enkelt inte längre. Det är inte roligt när all tid går åt att leta skugga och svalka ner oss på olika sätt.

1DisneySea691DisneySea701DisneySea731DisneySea75

Vi ger upp, kastar in den svalkande handduken och åker till Maihama station där vi äter middag innan vi åker tillbaka till hotellet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s