Islanna Trädhushotell – ett boende bland grenarna

DSC_0095

Vi brukar inte spendera stort när det kommer till boenden under våra resor. Ett enkelt rum, ett vandrarhem och runt en femhundring är väl vad vi i vanliga fall tycker är lagom att spendera för en natt, även när vi semestrar i Sverige.

Men så finns det boenden som är värt en extra slant. Boenden som känns som ett måste att prova på åtminstone en gång i livet. Unika boenden som hamnar på bucketlistan.

Att bo högt uppe i ett trädhus är ett sådant boende. Att få sova högt uppe bland grenarna med fåglarna som sällskap.

Och nu ska det bli av. För under vår roadtrip i Västra Götaland passerar vi Islanna trädhushotell och här finns det två fina trädboenden till bra priser; trädhusen Andrum och Sjunde Himlen.

DSC_1409

Vi bokar vårt boende i god tid, innan vi ens vet om vår roadtrip kommer bli av. Ändå är många nätter redan fullbokade när vi ringer i mars. Men ett datum finns ledigt och vi slår förstås till direkt. Resten av roadtripen får helt enkelt planeras med detta datum som utgångspunkt.

En natt i Andrum blir det. En röd stuga med vita knutar, drygt sex meter upp i en stor ek.

DSC_1417

Ett mer coronasäkrat boende än denna trädvistelse går inte att hitta. Vi träffar inte en enda människa under hela vår vistelse.

Nyckeln hittar vi i ett skåp på gården och sen är det bara att följa skylten vidare ut i hagen.

Islanna trädhotell 215

Vi blir som barn på nytt när vi ser det lilla huset uppe i trädet. Får bråttom att skynda oss upp för trappstegen för att titta närmare på huset.

En liten veranda är byggd runt stammen. Härifrån har vi en riktigt fin utsikt över hagen och alla nyutslagna träd. Vi kunde inte ha valt en bättre tidpunkt för vårt trädhusboende. Att solen skiner gör inte saken sämre, för sånt kan man ju aldrig planera för.

DSC_0041Trädhuset Andrum

DSC_1430DSC_0052DSC_1472DSC_1465DSC_0056DSC_1440

Insidan är lika charmig som utsidan. Inredningen för tankarna till ett gammalt torp och överallt står små blombuketter utplacerade. På bordet välkomnar te och hembakta kakor oss.

Nedanför stugan finns en litet utedass och i stugan finns ett tvättfat och en kanna vatten.

DSC_0007DSC_1449DSC_1443DSC_0017

På kvällen åker vi in till Falköping och köper pizza som vi sen avnjuter i kvällssolen på verandan. Trots solen är det ingen värme att tala om, så när pizzan är uppäten drar vi oss tillbaka in i stugan igen.

Men först blir det en liten kvällspromenad kring ägorna.

DSC_0061DSC_0080Islanna trädhotell 190

Vi vill knappt gå och lägga oss. Trots kylan sover vi med öppna fönster. Vi vill på inga villkor missa att väckas av fågelsång i morgon.

Islanna trädhotell 134

Vi vaknar tidigt, så tidigt att vi hinner bli riktigt hungriga innan det är dags för frukost. Klockan hinner bli 8.30 innan vi hör frukostkorgen viras uppför trädstammen.

Det är en frukostkorg som innehåller allt vi kan önska och lite till. Så vi sitter länge vid frukostbordet. Äter gott och njuter av utsikten. Solen skiner och på en gren alldeles utanför fönstret sitter ett domherrepar och tittar på oss samtidigt som de äter nyutslagna ekknoppar.

Islanna trädhotell 202Islanna trädhotell 203Islanna trädhotell 206

Men till sist är det dags. Tiden är ute och vi packar ihop oss. Lämnar trädhuset och lägger motvilligt tillbaka nyckeln i skåpet igen.

Vi har fått mersmak. Vi vill bo i fler trädhus. Vi kan absolut tänka oss att komma tillbaka till Islanna Trädhushotell. Kanske prova en natt i Sjunde Himlen? Eller så går det bra med ännu en natt i Andrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s