Väderkvarn – en natt i en skånsk mölla

DSC_0574

När planen för helgen är att besöka ett gäng naturreservat i västra Skåne bestämmer vi oss för att förena nöje med nöje.

En övernattning måste det förstås bli och efter lite efterforskningar hittar vi till vår förtjusning en äkta skånsk gammal mölla att övernatta i. Vi skyndar att boka in oss en natt, tänker att det är fler än vi som vill nyttja denna fantastiska möjlighet.

En tidig utcheckning från jobbet och vi landar i Höganäs strax efter klockan 17. Incheckning i Väderkvarn en stund senare och möllan är sen vår att förfoga över.

DSC_0482DSC_0445DSC_0485DSC_0530DSC_0557

Innan den nuvarande ägaren lämnar oss får vi ta del av möllans historia.

Möllan, som egentligen heter Ingelsträde mölla, byggdes år 1864  och var i bruk ända till år 1975. När den nuvarande ägaren köpte möllan hade den använts som förvaring av foder under flera år och den var därför i mycket dåligt skick. Möllan har sen varsamt renoverats genom åren och kan nu alltså hyras för en natt eller flera.

Vilket vi förstås tackar för.

DSC_0561

Vi packar in våra saker och går sen genast på upptäcktsfärd inne i möllan.

En nedanvåning med kök och badrum, en mellanvåning med soffa och titta på TV-möjligheter , en ovanvåning med sovplatser och allra längst upp i toppen en våning med fin utsikt över närliggande åkrar. Med andra ord allt man behöver.

DSC_0455Vardagsrum

DSC_0458Sovrum

DSC_0547DSC_0466Rummet längst upp i möllan

DSC_0470

Ingelsträde är ingen by som erbjuder några större förströelser. Det blir till att hänga i möllan och ta det lugnt, vilket i och för sig är meningen med denna övernattning. Lugn, ro och tystnad.

Kvällen bjuder på en riktigt vacker solnedgång.

DSC_0494DSC_0504DSC_0498

Vi vaknar till en lika fantastisk soluppgång.

DSC_0526

Efter frukost tackar vi för oss och lämnar den fina möllan för att ta itu med dagens projekt; att besöka naturreservat i Båstad, Höganäs och Helsingborg.

DSC_0577

Vi är mycket nöjda med vårt besök och återkommer gärna. En natt i en tvättäkta skånsk mölla rekommenderas definitivt om man – som vi – gillar lite unika, prisvärda boenden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s